Home / Beauty  / Έχω λεπτά μαλλιά- Ποια προϊόντα βρίσκονται στη ρουτίνα μου;

Έχω λεπτά μαλλιά- Ποια προϊόντα βρίσκονται στη ρουτίνα μου;

fine hair
Έχοντας λεπτά μαλλιά με τάση να σπάνε, πάντοτε προσπαθούσα να βρω το μαγικό προϊόν,.που θα άλλαζε ριζικά τα μαλλιά μου, κάνοντάς τα πιο πλούσια και πυκνά. Αφού δοκίμασα δεκάδες προϊόντα, πήρα την απόφαση ότι η ποιότητα, αλλά και – το πιο σημαντικό- η ποσότητα των μαλλιών δεν πρόκειται να αλλάξει. Έτσι, ξεκίνησα να πειραματίζομαι με ρουτίνες.που θα ταιριάξουν στις ανάγκες του τύπου των μαλλιών μου και θα προσφέρουν την καλύτερη εκδοχή τους.

 

Κατά τη διάρκεια της διαμόρφωσης της κατάλληλης ρουτίνας για τα δικά μου λεπτά μαλλιά, είχα πέσει σε λάθη, που μπορεί να ακούγονται ασήμαντα, αλλά αλλοίωναν το τελικό αποτέλεσμα. Ποια ήταν τα δύο μεγαλύτερα λάθη που έκανα και μόλις τα σταμάτησα είδα άμεσα αλλαγή στην ποιότητα των μαλλιών μου;

 

Έδινα προτεραιότητα σε λάθος ανάγκες

 

Γνωρίζοντας ότι τα μαλλιά μου φριζάρουν, επένδυα σε πολύ βαριά σαμπουάν και conditioner, με σκοπό να αποκτήσω ένα λείο αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό που αγνοούσα ήταν ότι παρόλο που απέτρεπα το φριζάρισμα, βάραινα σε τόσο μεγάλο βαθμό τα μαλλιά μου, που έχαναν κάθε ίχνος όγκου. Οι φόρμουλες των σαμπουάν, των conditioners και των hair masks, που αποτρέπουν το φριζάρισμα, περιέχουν έλαια, που βαραίνουν τα λεπτά μαλλιά.

 

Δε γνώριζα για τη σημασία της φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής

 

Ένα λάθος που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα περιόριζε τον όγκο στα μαλλιά μου. Το τελευταίο διάστημα, οι περισσότεροι hair experts μιλούν για την εντατική φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής. Μία συμβουλή απόλυτα λογική, αφού τα μαλλιά μας μακραίνουν από τη ρίζα και όχι από τις άκρες.

 

Αρχικά, ξεκίνησα την απολέπιση τριχωτού με hair scrubs: αφού έβρεχα στο ντουζ τα μαλλιά μου, έπαιρνα μία μικρή ποσότητα προϊόντος, την τοποθετούσα στο τριχωτό της κεφαλής μου και έπειτα συνέχιζα, κάνοντάς του ένα απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις. Μόλις απομάκρυνα το προϊόν με νερό, ακολουθούσα τη συνηθισμένη ρουτίνα σου, με σαμπουάν, μάσκα και conditioner.

 

λεπτά μαλλιά

 

Έχοντας αποφύγει τα παραπάνω λάθη, άρχισα να διαμορφώνω από την αρχή τη ρουτίνα των μαλλιών μου. Μετά από συνεχή έρευνα, κατέληξα να χρησιμοποιώ προϊόντα, τα οποία δεν μπορώ να αποχωριστώ σήμερα από τη hair care routine μου.

 

Scalp Massager

 

Μετά τη χρήση hair scrubs, ανακάλυψα ότι η πιο πρακτική λύση για τη φροντίδα του τριχωτού μου ήταν ένα scalp massager -μία φορά την εβδομάδα- το οποίο λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο με τα hair scrubs, με τη διαφορά ότι το hair scalper μειώνει ένα βήμα από τη hair care ρουτίνα μου.

 

λεπτά μαλλιά

The Scalp Exfoliator & Massager, Tangle Teezer

 

Σαμπουάν για όγκο

 

Όταν επενδύω σε ένα καλό και επαγγελματικό σαμπουάν, χρησιμοποιώ ελάχιστη ποσότητα στα μαλλιά μου, κάνοντας το προϊόν να κρατήσει περισσότερο. Ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχεις λεπτά μαλλιά είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις υπερβολές με την ποσότητα των προϊόντων σου. Μπορεί να πιστεύεις ότι καθαρίζεις έτσι καλύτερα τα μαλλιά σου, αλλά στην πραγματικότητα τα “μπουκώνεις”, έχοντας έτσι τα αντίθετα αποτελέσματα.

hair care

Extra Volume Shampoo, Moroccanoil

 

Μάσκα για λεπτά μαλλιά

 

Μπορεί τα λεπτά μαλλιά να χρειάζονται όγκο για να αναδειχθούν, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα παραλείψουμε εντελώς τη βαθιά ενυδάτωση. Εξάλλου, η καθημερινή φθορά από προϊόντα styling, βαφές ή από τους ρύπους καθιστούν αναγκαία τη χρήση ενυδατικών hair masks, οι οποίες επαναφέρουν τη λάμψη στα μαλλιά.

 

hair care

Fine/Medium Hair Treatment Masque, OUAI

 

Conditioner για λεπτά μαλλιά

 

Όπως είπαμε και προηγουμένως, η χρήση του κατάλληλου conditioner είναι απαραίτητη για δημιουργήσουμε την ιδανική ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας. Έχοντας λεπτά μαλλιά, στρέφομαι σε conditioner με ελαφριές φόρμουλες, χρησιμοποιώντας τα αποκλειστικά στις άκρες.

Fine Hair – Conditioner for Fine Hair, OUAI

 

Leave-in conditioner

 

Ακόμα και αν έχουμε τοποθετήσει μάσκα και conditioner, τη στιγμή που βγαίνουμε από τα μπάνιο.τα μαλλιά τείνουν να χάνουν την υγρασία και την ενυδάτωσή τους. Για αυτό, η τοποθέτηση leave-in conditioner έχει γίνει must βήμα στη δική μου ρουτίνα.

Extreme Length Leave-In Conditioner, Redken

 

Hair oil

 

Τελευταίο βήμα στη βασική ρουτίνα των μαλλιών μου είναι ένα ελαφρύ έλαιο μαλλιών. Αποφεύγω τα βαριά έλαια, ακόμα και στις άκρες των μαλλιών μου, αφού βαραίνουν την τρίχα, με αποτέλεσμα να χάνεται ο όγκος που έχω πετύχει με τη χρήση των προηγούμενων προϊόντων.

λεπτά μαλλιά

Moroccanoil Treatment Light- The Original, Moroccanoil

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada