Home / Family  / Πάσχα στην Αθήνα με δημιουργική απασχόληση!

Πάσχα στην Αθήνα με δημιουργική απασχόληση!

Το Πάσχα στην Αθήνα προβλέπεται άκρως δημιουργικό για όλη την οικογένεια, με δράσεις και εργαστήρια που θα σας χαρίσουν υπέροχες στιγμές.

Κι όμως, το Πάσχα στην Αθήνα μπορεί να γίνει πολύ όμορφο και καθόλου βαρετό. Δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια φέρνουν κοντά όλη την οικογένεια, φτάνοντας τη δημιουργικότητα στα ύψη!

 

Αν, λοιπόν, σκοπεύετε να μείνετε στην πρωτεύουσα τις πασχαλινές μέρες, μπορείτε να πάρετε ιδέες για όμορφες στιγμές, γεμάτες έμπνευση:

 

Πασχαλινά εργαστήρια από το ΠΙΟΠ
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) υποδέχεται το Πάσχα και οργανώνει εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης, για μικρούς και μεγάλους, στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Πασχαλινά διακοσμητικά κεντημένα με παραδοσιακές βελονιές  (Τετάρτη 24, Πέμπτη 25 καιΠαρασκευή 26 Απριλίου, 11:30-13:30)

 

Tρία αυτόνομα πασχαλινά εργαστήρια για ενήλικες, με έμπνευση από την έκδοση του ΠΙΟΠ Παραδοσιακές βελονιές από τη Συλλογή του Θεάτρου “Δόρα Στράτου” της Δήμητρας Παπουτσοπούλου και με την καθοδήγηση της αρχαιολόγου Βούλας Καλλιώδη. Οι συμμετέχοντας  θα κατασκευάσουν πασχαλινά διακοσμητικά από τσόχα και στη συνέχεια θα τα κεντήσουν με παραδοσιακές βελονιές.

 

Λαμπάδες και πασχαλινά καλάθια ( Πέμπτη 25 Απριλίου, 17:30)

Εργαστήρι πασχαλινών κατασκευών για όλη την οικογένεια. Μικροί και μεγάλοι, με οδηγό τη φαντασία και την καθοδήγηση της Ιφιγένειας Λελοβίτη, θα περάσουν χαρούμενες πασχαλινές στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα διακοσμώντας λαμπάδες και πασχαλινά καλαθάκια.

(Τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-17:00)

 
 
Πασχαλινή Εορταγορά “Λουλούδια και Χρώματα” της Πόρτας Ανοιχτής

H Πασχαλινή Εορταγορά της Πόρτας Ανοιχτής  θα πραγματοποιηθεί 26 & 27 Απριλίου(10:00-18:00) στο Φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Ριζάρη 2, Αθήνα).

Eκεί θα βρείτε πασχαλινά δώρα, στολίδια και χειροποίητες λαμπάδες, ρούχα (ανδρικά, γυναικεία, παιδικά), αξεσουάρ & κοσμήματα, παιχνίδια, χειροτεχνίες, βιβλία, είδη σπιτιού, γκραβούρες, πορσελάνες, συσκευασμένα τρόφιμα, σπιτικά γλυκά & πολλά άλλα,. ενώ κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Εορταγοράς, θα ακουστούν τραγούδια από τη Χορωδία της Πόρτας Ανοιχτής.

Πληροφορίες T. 210-96 37 124 & 210-96 22 290, [email protected])

 

 

Easter Camp στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Το Easter Camp του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου επιστρέφει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων! Για τρεις ημέρες, από τη Μ. Δευτέρα 29/04 έως και την Μ. Τετάρτη 01/05 το ΒΜΦ υποδέχεται παιδιά ηλικίας 8-12 ετών, για πασχαλινές “διακοπές” στο κέντρο της πόλης!

Στο Easter Camp που θα γίνει στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, υπαίθριες δραστηριότητες, εικαστικές δημιουργίες, παιχνίδια μυστηρίου, ακροβατικά, yoga, χορός και μουσική συνθέτουν ένα πλούσιο πασχαλινό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά, τονώνοντας παράλληλα τη δημιουργική τους έκφραση και τις κοινωνικές τους δεξιότητες. 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

 

Πάσχα στον Ελληνικό Κόσμο

Η εναλλακτική κατασκήνωση του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”, με πασχαλινή, παιχνιδιάρικη διάθεση, δίνει την ευκαιρία στους μικρούς φίλους να γεμίσουν δημιουργικά τον χρόνο τους για πέντε ημέρες (Μ. Δευτέρα 29/4, Μ. Τρίτη 30/4, Τετάρτη 8/5, Πέμπτη 9/5 και Παρασκευή 10/5 του Πάσχα, από τις 09:00 μέχρι τις 15:00).

Μέσα από παιχνίδια, κατασκευές, πολυθεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικές δράσεις, τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών εκφράζονται, συνεργάζονται, ψυχαγωγούνται και δημιουργούν. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται, όπως πάντα, με εντυπωσιακές διαδραστικές προβολές και ταινίες στον “Θόλο”, το ημισφαιρικό θέατρο Εικονικής Πραγματικότητας, με εκθέσεις και πειράματα, καθώς και με επιλεγμένες δραστηριότητες από τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Τμήματος Μουσειοπαιδαγωγών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

 
Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα.
 
 
 
 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath