Home / Famous Talks  / Νικόλ Παναγιώτου: “Το μήνυμά μας είναι καμία μόνη!”

Νικόλ Παναγιώτου: “Το μήνυμά μας είναι καμία μόνη!”

Νικόλ Παναγιώτου
Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Απριλίου, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα έχει την τιμή να υποδεχθεί το fashion bazaar, που διοργανώνει η ενδυματολόγος- στιλίστρια Νικόλ Παναγιώτου με τη Humanity Greece για τις γυναίκες επιζήσασες έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας. Η Νικόλ μάς μιλάει για τον σκοπό του bazaar, εξηγεί πώς αυτή η συνεργασία άλλαξε τον τρόπο σκέψης της και τονίζει πόσο εύκολη, αλλά πολύτιμη, είναι η βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε.

 

Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε το πρώτο bazaar σου με τη Humanity Greece. Περιέγραψέ μας αυτήν την εμπειρία. Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της τόσο σημαντικής πρωτοβουλίας; Νικόλ Παναγιώτου

Θα ξεκινήσω με το πώς γεννήθηκε η ιδέα του bazaar. Βλέποντας την ντουλάπα μου να είναι over the top, να μη χωράνε, πλέον, τα ρούχα στο διαμέρισμά μου και να έχω φτάσει σε σημείο να έχω αγοράσει, χωρίς να το καταλάβω, δύο ίδια παπούτσια, σκέφτηκα αμέσως να καλέσω τη Γεωργία. Αναρωτήθηκα, δηλαδή, τι κάνω… ενώ υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν ούτε τα βασικά…  Έχοντας ήδη μία σχέση με τη Γεωργία, όταν συνεργαστήκαμε για τις πλημμύρες, της ανέφερα ότι έχω τόσα περίσσεια ρούχα, και τη ρώτησα αν μπορούμε να κάνουμε κάτι σημαντικό με αυτά. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του bazaar! Ήταν μία φανταστική εμπειρία με ένα πάρα πολύ θετικό αποτέλεσμα! Είδαμε τον κόσμο να νιώθει τεράστια χαρά, τόσο γιατί βοήθησε, όσο και γιατί απέκτησε κάτι καινούργιο! Νικόλ Παναγιώτου

 

Πώς ήταν η συνεργασία σου με τη Γεωργία Παράσχου από το Humanity Greece;

Και οι δυο έχουμε ακριβώς τον ίδιο στόχο! Οι δύο μας, αλλά και με όλη την ομάδα του Humanity Greece, είχαμε μία απίστευτη ενέργεια και μία πολύ δημιουργική χημεία. Νιώθω ότι αυτή η συνεργασία μού άλλαξε το mind set. Για μένα αυτή η βοήθεια που προσφέρουν έχει γίνει στόχος.

 

Παράλληλα, έχω αντιληθεί το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε και άλλα, πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης. Όπως είχαμε κάνει τότε με την Αθηνά Οικονομάκου και τη Μαίρη Συνατσάκη, με το Project Soma, όπου χαρίσαμε δωράκια σε αυτές τις γυναίκες, οι οποίες έκλαιγαν από χαρά! Στόχος μας ήταν να νιώσουν και γυναίκες, πέρα από μητέρες. Αντιλαμβάνομαι, εν τέλει, ότι θέλει λίγη διάθεση και λίγο χρόνο από όλους για να σκορπίσουμε χαρά στους συμπολίτες μας που την έχουν ανάγκη.

 

 

Τι να περιμένουν οι επισκέπτες του bazaar στη Θεσσαλονίκη;

Είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που όλο αυτό που δημιουργήσαμε ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη και ανυπομονούμε να μοιραστούμε την εμπειρία μαζί σας. Η ανταπόκριση από τις εταιρείες είναι ήδη εντυπωσιακή και ευχόμαστε να είναι ίδια και από το κοινό. Πραγματικά, όλο αυτό που κάνουμε είναι κάτι τόσο απλό για εμάς, αλλά τόσο μα τόσο σημαντικό για αυτές τις γυναίκες. Στήνουμε ένα πάρτυ χαράς, ενδυνάμωσης και συγκίνησης και αυτό να περιμένει η πόλη της Θεσσαλονίκης.

 

 

Οι γυναίκες επιζήσασες έμφυλης ή ενδοοικογενειακής βίας όλο και πληθαίνουν… Τι πιστεύεις ότι πρέπει να αλλάξει στην κοινωνία που ζούμε;

Δυστυχώς, πιστεύω, ότι είμαστε μία διαταραγμένη κοινωνία… Από τη μία πλευρά, είμαστε έτοιμοι να “κρεμάσουμε” αυτόν που έκανε κάτι “κακό”. Από την άλλη, ξεχνάμε να βοηθήσουμε αυτόν που το υπέστη. Δεν αρκεί να βάλουμε ένα story ή να κάνουμε μία δήλωση. Το σύνθημα not alone” που έχουμε για το bazaar δεν είναι για να γίνουμε viral με ένα hashtag, αλλά για να αποδείξουμε το πόσο σημαντική είναι η στήριξη που πρέπει να δώσουμε σε αυτές τις γυναίκες.

Συνεχώς αναρωτιόμαστε γιατί δε φεύγει η γυναίκα που μπορεί να είναι θύμα οποιασδήποτε μορφής βίας. Ωστόσο, ποτέ δε σκεφτόμαστε το μετά αυτής της κατάστασης, το πώς δηλαδή θα ανταπεξέλθει έπειτα αυτή η γυναίκα. Και εκεί είναι που πρέπει να δείξουμε μεγάλη υποστήριξη. Είναι πολύ πιο περίπλοκο από όσο αντιλαμβανόμαστε… Ο καθένας μας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του.

 

Πιστεύεις ότι μέσα σε όλα αυτά τα δυσάρεστα που συμβαίνουν, η αλληλεγγύη -σε κάθε της μορφή- είναι η απάντηση;

Φυσικά! Υπάρχει τεράστια διαφορά, όταν είμαστε όλοι ενωμένοι. Όταν προσπαθούμε, δηλαδή, έμπρακτα, με ένα μικρό ή μεγάλο μερίδιο, να βοηθήσουμε οποιονδήποτε είναι σε μία κατάσταση την οποία θα μπορούσαμε και εμείς να βιώναμε. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

 

 

Τι ρόλο παίζουν για σένα οι γυναίκες της δικής σου ζωής;

Μεγάλωσα σε μία οικογένεια με τρεις αδερφές και έναν πατέρα φανταστικό, που με έκανε να αγαπάω και τις γυναίκες και τους άντρες. Στη ζωή μου δεν έχω κάνει κάποιο διαχωρισμό. Δε συμφωνώ με το ακραίο φαινόμενο να “βάζουμε” όλους τους άνδρες σε ένα “τσουβάλι”. Είναι άδικο. Η οικογένεια, λοιπόν, με βοήθησε να είμαι δυναμική στην επαγγελματική και προσωπική μου ζωή. Δε θέλω να διαχωρίζω, δηλαδή, τους ανθρώπους με βάση το φύλο, αλλά μέσα από τη συμπεριφορά τους. Είχα την τύχη να έχω καλή εικόνα και για τα δύο φύλα στη ζωή μου.

 

Δεδομένου ότι θα είσαι παρούσα συνεχώς στο event του.Σαββατοκύριακου, θα μοιραστείς και δικά σου στιλιστικά tips και συμβουλές στις επισκέπτριες;

Ήμουν και θα είμαι συνέχεια στο event στο πλευρό του κόσμου που θα μας επισκεφτεί. Μου ζητούσαν tips για το τι να αγοράσω ή αν θα μου πήγαινε ένα συγκεκριμένο κομμάτι και εγώ με πολύ χαρά μοιραζόμουν συμβουλές και απόψεις. Ανυπομονώ να νιώσω ξανά αυτό το συναίσθημα!Νικόλ Παναγιώτου

 

Κλείνοντας θα θέλαμε να μοιραστείς ένα δικό σου μήνυμα προς τις γυναίκες, που δίνουν τις δικές τους μάχες – μικρές ή μεγάλες – σε διάφορα επίπεδα της ζωής.

Θα ήθελα όσες περνούν δύσκολα να έχουν στο μυαλό τους ότι το φως θα έρθει και ότι το σκοτάδι θα κρατήσει λίγο. Να επικοινωνούν όσα περνούν και εμείς να μην είμαστε απλά θεατές. Να θυμόμαστε πως οτιδήποτε συμβαίνει σε κάποια άλλη, μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Γι’ αυτό θα πρέπει να έρθουμε όσο περισσότερο μπορούμε κοντά τους και να αντιληφθούμε ότι η τόσο πολύτιμη βοήθεια που θα προσφέρουμε είναι για εμάς κάτι πολύ εύκολο. Σας περιμένουμε, λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, γιατί το δικό μας “λίγο” για κάποιον μπορεί να είναι “πάρα πολύ”!

 

 

Πού και πότε γίνεται το Bazaar:

  • Σάββατο 27 & Κυριακή 28 Απριλίου 2024

  • Ωράριο Λειτουργίας: 12:00 – 20:00

  • Τοποθεσία: ΥΨΙΛΟΝ | Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη

  • Είσοδος Ελεύθερη

  • Για περισσότερες πληροφορίες: 210 5226 379

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.