Home / Fashion  / Η Marlene Dietrich γίνεται ξανά μούσα της Dior

Η Marlene Dietrich γίνεται ξανά μούσα της Dior

Marlene Dietrich
Η Maria Grazia Chiuri εμπνέεται από το ανδρόγυνο look της Marlene Dietrich, αποτίοντας φόρο τιμής στη δυναμική παρουσία της θρυλικής ηθοποιού του Hollywood. 

 

Τοποθετημένη στο Brooklyn, η τελευταία επίδειξη της Dior ήταν ένα μεγάλο πάρτι,.που γιόρτασε την πολιτιστική ανταλλαγή μεταξύ της κουλτούρας του Παρισιού και της Νέας Υόρκης. Το show λειτούργησε ως μίας απόδειξη του.συνεχούς προβληματισμού της Maria Grazia Chiuri σχετικά με τον ρόλο που -οφείλει να- έχει η μόδα στη γυναικεία ενδυνάμωση. Εκτός από τις έντονες σύγχρονες καλλιτεχνικές αναφορές που έγιναν.αναπόσπαστο κομμάτι της επίδειξης στο Brooklyn Museum, όπως τα φεμινιστικά έργα τέχνης της Claire Fontaine,.η ίδια η συλλογή έκρυβε.στοιχεία γυναικείας ενδυνάμωσης. Η θρυλική ηθοποιός Marlene Dietrich έγινε μούσα για την καμπάνια της Dior για τη σεζόν Fall ’24.

 

 

Η Marlene Dietrich δεν ήταν μόνο στενή φίλη του Christian Dior. Εκτός από το υποκριτικό της ταλέντο, η θρυλική.ηθοποιός άφησε τη σφραγίδα της και στην ιστορία της μόδας. Η Marlene Dietrich ήταν πρωτοπόρα του ανδρόγυνου look, σαγηνεύοντας όλο το Hollywood με τα επιβλητικά κοστούμια της, με τη γραβάτα και το καπέλο να γίνονται τα go-to αξεσουάρ της. Εκείνη και ο Christian Dior είχαν αναπτύξει μία στενή φιλική σχέση, με την ηθοποιό να περνούσε τα σαββατοκύριακα στο εξοχικό σπίτι του σχεδιαστή, κοντά στο Milly-la-Forêt. Κάποια στιγμή, όταν εκείνη ταξίδεψε στο Παρίσι για τα show του, επέμενε να την ντύσει και στη μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, η φιλία τους έγινε αφορμή για τη γνωστή φράση “No Dior, no Dietrich”, το διάσημο τελεσίγραφό της στον Άλφρεντ Χίτσκοκ, όταν της πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στην ταινία Stage Fright.

 

Φυσικά, μία τέτοιου είδους γυναίκα δε θα μπορούσε να λείπει από τις προτάσεις της Maria Grazia Chiuri για την Dior. Η Marlene Dietrich γίνεται ξανά μούσα του γαλλικού οίκου,.με τη νέα καμπάνια για τη σεζόν Fall ’24 να αναπαριστά την εμβληματική της παρουσία.

 

 

Η νέα καμπάνια της Dior -που φωτογραφήθηκε από τον Collier Schorr– ενσαρκώνει την εμβληματική κομψότητα της Dietrich. Με φόντο μινιμαλιστικά σκηνικά που θυμίζουν εικόνες από παρασκήνια, οι φωτογραφίες μεταβαίνουν από τη σκιά στο φως,.από το ασπρόμαυρο στο έγχρωμο και από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα, ενώ τα ίδια τα ρούχα αποτίουν φόρο τιμής στο στυλ της Dietrich, ενώ ενσωματώνουν τους εμβληματικούς κώδικες του Dior.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada