Home / Family  / Φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη!

Φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη!

Φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις

Δύο παιδικές φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις αναμένεται να φιλοξενήσει η πόλη της Θεσσαλονίκης! Ας τις ανακαλύψουμε!

 

Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τις γιορτές του Πάσχα! Μία ιδανική περίοδος για να περάσετε δημιουργικό χρόνο με όλη την οικογένεια! Έχοντας ανακαλύψει τις φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις για την Αθήνα, ήρθε η στιγμή της Θεσσαλονίκης!

 

“Αυγά αλά επιστημονικά” για 7η χρονιά στο Νόησις στις 27 και 28 Απριλίου

Το Νόησις προσκαλεί για 7η χρονιά τα παιδιά να ανακαλύψουν τον επιστημονικό κόσμο που κρύβεται πίσω από τα έθιμα της γιορτής του Πάσχα, με πρωταγωνιστή το αυγό. Τι θα περιλαμβάνει η πασχαλινή εκδήλωση; 1,5 ώρα συμμετοχικά πειράματα με κεντρικό θέμα τα αυγά. Θα παρατηρούν, θα συλλέγουν δεδομένα και θα ερευνούν. Ενισχύονται οι επιστημονικές γνώσεις τους και στο τέλος λαμβάνουν αναμνηστική δωράκια. Το πρόγραμμα αναφέρεται σε παιδιά ‘Β μέχρι ‘ΣΤ Δημοτικού. Φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις

 

“Άνοιξη και Πασχαλιά… η φύση ξυπνά” πασχαλινά εργαστήρια για παιδιά

Το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα διοργανώνει τα καθιερωμένα βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-10 ετών, από τη Μ. Δευτέρα μέχρι τη Μ. Τετάρτη. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα γνωρίσουν τα έθιμα της πασχαλιάς στη Μακεδονία μέσα από τη ματιά γνωστών καλλιτεχνών και με στόχο την ανάπτυξη περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σε μια εποχή του χρόνου που η αναγέννηση της φύσης συνδέεται με τη λαογραφία μας.

Μία σειρά από πολυθεματικές δράσεις περιμένει τους μικρούς μουσειόφιλους για να παρατηρήσουν κιναισθητικά γνωστά έργα τέχνης σε αντιπαραβολή με το σύγχρονο φυσικό περιβάλλον και την ιστορία της Θεσσαλονίκης στις αρχές του 20ου αιώνα. Φανταστικές πασχαλινές εκδηλώσεις

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.