Home / Beauty  / Τα λάθη που δεν γνώριζες ότι έκανες στη hair care ρουτίνα σου

Τα λάθη που δεν γνώριζες ότι έκανες στη hair care ρουτίνα σου

hair care routine
Εκτός από τα βασικά λάθη, όπως το styling χωρίς θερμοπροστευτικό ή η εφαρμογή conditioner στις ρίζες, υπάρχουν μερικά ακόμα dont’s που δεν γνώριζες ότι έκανες στη hair care ρουτίνα σου.

 

Η αλήθεια είναι πως, όσο αναφορά την περιποίησή μας, οι περισσότερες από εμάς δίνουμε βάση στην επιδερμίδα του προσώπου μας,.με το body care και το hair care να έρχονται πάντοτε σε δεύτερη μοίρα. Μπορεί η έμφαση στο skin care να μην είναι απαραίτητα κάτι κακό,.ωστόσο πολλές φορές μας κάνει να παραμελήσουμε τις ανάγκες που έχουν τα μαλλιά μας. Ακόμα και αν έχουμε δημιουργήσει μία ρουτίνα περιποίησης μαλλιών,.σίγουρα “πέφτουμε” σε λάθη, τα οποία “σαμποτάρουν” την προσπάθειά μας. Σε αυτό το άρθρο, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο συχνά λάθη.που δεν γνώριζες ότι σαμποτάρουν τη hair care ρουτίνα σου.

 

Κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά

 

Όταν τα μαλλιά βρέχονται, τείνουν να γίνονται πιο ελαστικά και, ταυτοχρόνως, πιο εύθραυστα. Έτσι, λοιπόν, αν δεν στεγνώσεις τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο, αυξάνεις τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας, χάνοντας μήκος. Για αυτό, φρόντισε να στεγνώνεις πλήρως τα μαλλιά σου μετά από το λούσιμο, προκειμένου να τα αποτρέψεις το σπάσιμο.

 

Δεν χρησιμοποιείς conditioner

 

Το conditioner είναι ένα από τα πιο βασικά βήματα σε μία hair care ρουτίνα. Οποιοδήποτε τύπο μαλλιών και αν έχεις, το conditioner θα πρέπει να βρίσκεται πάντοτε στο μπάνιο σου, αφού ενυδατώνει τα μαλλιά σου,.επαναφέροντας την υγρασία στα μαλλιά σου, μετά από τη χρήση του σαμπουάν.

 

Ούτε leave in conditioner…

 

Ακόμα και αν έχεις ακολουθήσει πιστά τη ρουτίνα σου (σαμπουάν, μάσκα, conditioner), μετά το λούσιμο τα μαλλιά σου έχουν την ιδιότητα να χάνουν υγρασία. Τα leave-in conditioners προσφέρουν επιπλέον ενυδάτωση και θρέψη, “κλειδώνουν” την υγρασία, ενώ, ταυτόχρονα, δυναμώνουν και λειαίνουν τα μαλλιά, αποτρέποντας το φριζάρισμα.

 

 hair care ρουτίνα

 

Χτενίζεις τα μαλλιά σου με λάθος βούρτσα

 

Η σωστή επιλογή βούρτσας είναι πολύ σημαντική, αν θέλεις να διατηρήσεις υγιή τα μαλλιά σου. Το ήξερες ότι υπάρχουν διαφορετικά είδη χτενών, όχι μόνο για κάθε τύπο μαλλιών, αλλά και για κάθε στάδιο περιποίησης;.Για αυτό, φρόντισε να επενδύσεις στο κατάλληλο είδος για τον τύπο των μαλλιών σου, αλλά και σε χτένες που είναι κατάλληλες για βούρτσισμα μετά το λούσιμο,.κατά τη διάρκεια του στεγνώματος, αλλά και μετά το στέγνωμα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada