Home / Beauty  / Έχεις λιπαρά μαλλιά; Τα hair scrubs είναι εδώ για να σε σώσουν!

Έχεις λιπαρά μαλλιά; Τα hair scrubs είναι εδώ για να σε σώσουν!

hair scrubs
Η απολέπιση δεν αφορά μόνο το skincare. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα για τη φροντίδα των μαλλιών, ειδικά εάν εκείνα εκκρίνουν περίσσεια λιπαρότητα. Τι είναι, λοιπόν, τα hair scrubs και πώς μπορούν να μεταμορφώσουν τα μαλλιά μας;

 

Η απολέπιση του τριχωτού της κεφαλής επιτρέπει τον βαθύτερο καθαρισμό και, κατά επέκταση,.την αφαίρεση της περίσσειας λιπαρότητας -η οποία πολλές φορές εμποδίζει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών- των ρύπων, αλλά και την απομάκρυνση των συσσωρευμένων προϊόντων styling. Ταυτόχρονα, τα hair scrubs συμβάλουν στην εξισορρόπησης του ph του τριχωτού της κεφαλής και βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος,.η οποία συνεπάγεται με την ταχύτερη ανάπτυξη της τρίχας. Συνολικά, η διαδικασία της απολέπισης έχει ως στόχο να διατηρήσει ένα υγιές “έδαφος” για την ανάπτυξη των νέων θυλάκων.

 

Πώς θα εντάξεις στη hair care ρουτίνα σου την απολέπιση;

Τα απολεπίστηκα προϊόντα μαλλιών χρησιμοποιούνται ως το πρώτο βήμα στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών μας. Αφού βρέξεις τα μαλλιά σου, πάρε μία μικρή ποσότητα προϊόντος, τοποθέτησέ την στο τριχωτό της κεφαλής σου και έπειτα συνέχισε κάνοντάς του απαλό μασάζ. Μόλις απομακρύνεις το προϊόν με νερό, ακολούθησε τη συνηθισμένη ρουτίνα σου, με σαμπουάν, μάσκα και conditioner.

 

Κάθε πότε μπορείς να το χρησιμοποιείς;

Η συχνότητα χρήσης των hair scrubs ποικίλει και διαφέρει ανάλογα με την ποιότητα και το είδος των μαλλιών, τη φθορά, τις ανάγκες, αλλά και την καθημερινότητα. Για παράδειγμα, για τα λιπαρά μαλλιά καλό θα ήταν η απολέπιση να γίνεται από μία φορά ανά εβδομάδα ή μία φορά ανά δύο εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει αν χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου πολλά προϊόντα styling, τα οποία επιβαρύνουν την υγεία του τριχωτού. Θα πρέπει να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με τη συχνότητα χρήσης των απολεπιστικών προϊόντων για τα μαλλιά. Μην ξεχνάς ότι το τριχωτό της κεφαλής σου εκκρίνει απαραίτητα έλαια για τα.μαλλιά σου και ότι η υπερβολική χρήση των hair scrubs θα τα απομακρύνει, επηρεάζοντας την υγεία τους.

 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε μερικά από τα καλύτερα hair scrubs, για να υιοθετήσεις στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σου.

 

Fusio-Scrub energisant, Kerastase 

Scalp scrub, OUAI 

Elixir hair collection purifying scalp scrub, Rituals 

hair scrubs

Tea Tree Purifying & Balancing Hair & Scalp Scrub, The Body Shop 

 

Scalp Revival™ Charcoal + Coconut Oil Micro-Exfoliating Shampoo, Briogeo 

hair scrubs

 

 

Κεντρική φωτογραφία: @matildadjerf/Instagram 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada