Home / Lifestyle  / “Σύμπλευση”: 10 χρόνια προσφοράς στα ελληνικά ακριτικά νησιά!

“Σύμπλευση”: 10 χρόνια προσφοράς στα ελληνικά ακριτικά νησιά!

Η “Σύμπλευση” γιόρτασε τα 10 χρόνια προσφοράς της στα ελληνικά ακριτικά νησιά με τον Επετειακό 10ο Διάπλου της!

Aπό την Πέμπτη 18 Απριλίου ως και χθες,  Κυριακή 28 Απριλίου διήρκησε ο Επετειακός 10ος Διάπλους τον οποίο διοργάνωσε η Σύμπλευση, με τη συμμετοχή100 εθελοντών και  13 φουσκωτών σκαφών.

 

 

Οι εθελοντές της “Σύμπλευσης” επισκέφτηκαν διαδοχικά Ηρακλειά, Σίκινο, Χάλκη, Τήλο, Νίσυρο, Ψέριμο, Τέλενδο και Δονούσα, για να προσφέρουν όπως πάντα δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες, πολιτιστικές δράσεις και έργα υποδομής.

 

 

Βασικός στόχος της αποστολής, με την έγκριση της 2ης ΔΥΠΕ και τη συνεργασία των τοπικών ιατρικών συλλόγων και του ΠΙΣ, ήταν η προσφορά δωρεάν εξειδικευμένων ιατρικών εξετάσεων και συναφών υπηρεσιών υγείας σε πάνω από 20 ειδικότητες και πεδία, ενώ για ακόμα μια χρονιά, μεταφέρθηκε το μήνυμα του ΣυλλόγουΌραμα Ελπίδας για την εθελοντική δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων.

 

 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 10 ετών προσφοράς, μαζί με τους ανθρώπους της “Σύμπλευσης” ταξίδεψε ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής Δ. Διαμαντίδης,.ο οποίος μίλησε στα παιδιά και τους νέους για τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συναυλία της αγαπημένης τραγουδοποιού και τραγουδίστριας ΜΟΝΙΚΑ στην Επισκοπή,. ένα μνημείο που τιμήθηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκής Πολιτισμικής Κληρονομιάς/Βραβείο Europa Nostra 2022. Τέλος, ο Δήμος Σικίνου τίμησε τη “Σύμπλευση” με ειδική εκδήλωση με κυκλαδίτικα όργανα και χορό.

 

 

Ανάμεσα στις σημαντικές πολιτιστικές και ενημερωτικές δράσεις για τα παιδιά και τους εφήβους των νησιών ήταν σεμινάρια σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, εκπαιδευτικά προγράμματα ρομποτικής και STEAM, εργαστήρια παραμυθιού και πολλά ακόμα. Για τους ενήλικες υλοποιήθηκε εργαστήρι αυτοφροντίδας, ενημέρωση για την υπογεννητικότητα, αλλά κια συζητήσεις για ιατρικα θέματα.

 

 

Η “Σύμπλευση” μετουσιώνει το σύνολο των χορηγιών που λαμβάνει σε έργα κοινής ωφέλειας και βελτίωσης των. υπηρεσιών υγείας στα νησιά, εγκαινιάζοντας πολλά έργα υποδομών, με στόχο να αναβαθμίσουν το βιοτικό επίπεδο των. κατοίκων και να εξυπηρετούν τους ίδιους, αλλά και τους επισκέπτες των νησιών.

 

 

 

Επιπλέον, έχει προχωρήσει σε δωρεά εκπαιδευτικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, βιβλίων, παιχνιδιών και αναλωσίμων, αλλά και αθλητικού υλικού,.προκειμένου να ενισχύσει τις εκπαιδευτικές υποδομές όλων των βαθμίδων των σχολείων των νησιών που θα επισκεφτεί, ωφελώντας και βελτιώνοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία για 300 συνολικά παιδιά!

 

Μάθε τα πάντα για το έργο της “Σύμπλευσης” και όσα πραγματοποιήθηκαν στον 10ο επετειακό Διάπλου εδώ.

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath