Home / Wellness  / Mind  / Μπορεί η φύση να σταματήσει τον χρόνο;

Μπορεί η φύση να σταματήσει τον χρόνο;

nature
Το ήξερες ότι η φύση μπορεί να σταματήσει τον χρόνο; Προφανώς, όχι κυριολεκτικά. Πράγματι, όμως, οι εξορμήσεις στην εξοχή μπορούν να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος κυλάει πιο αργά…

 

Σίγουρα, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς σου σε κάνουν να αναρωτιέσαι.πώς θα ήταν αν μπορούσες να προσθέσεις έστω και μία ώρα παραπάνω μέσα στην ημέρα σου. Δυστυχώς για εμάς, αυτό είναι κάτι ανέφικτο. Ωστόσο, το ήξερες ότι μπορείς να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ότι ο χρόνος περνάει πιο αργά; φύση 

 

Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό People and Nature,.αποδεικνύει ότι το αντίδοτο στην έλλειψη χρόνου μπορεί να βρίσκεται έξω στο φυσικό περιβάλλον. Ο ψυχολόγος Richardo Correia, από το Πανεπιστήμιο του Turku στη Φινλανδία,.διαπίστωσε ότι η επαφή με τη φύση μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον χρόνο, δίνοντάς μας παράλληλα την αίσθηση ότι η ημέρα είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι είναι στην πραγματικότητα.

 

φύση

 

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο Richardo Correia σύγκρινε τις εμπειρίες των συμμετεχόντων σε σχέση με τους χρόνους που εκτελούσαν διαφορετικούς τύπους εργασιών σε αστικά, αλλά και φυσικά περιβάλλοντα. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι άνθρωποι που περνούσαν τον χρόνο τους.στη φύση ανέφεραν ότι ο χρόνος τους περνούσε πιο αργά σε σχέση.με εκείνους που έκαναν τις δραστηριότητές τους σε ένα αστικό περιβάλλον.

 

Το να περνάμε χρόνο στη φύση δημιουργεί μία ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας,.η οποία μπορεί να μας λυτρώσει από τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada