Home / Family  / Γιατί ο σκύλος σου σε ακολουθεί συνέχεια;

Γιατί ο σκύλος σου σε ακολουθεί συνέχεια;

dog
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί ο σκύλος σου βρίσκεται συνέχεια από πίσω σου;

 

Σε γενικές γραμμές, όταν ένας σκύλος μας ακολουθεί, σημαίνει ότι θέλει απλώς να βρίσκεται κοντά μας. Οι σκύλοι είναι από τη φύση τους κοινωνικά ζώα και λαχταρούν τη συντροφιά και την ασφάλεια, την οποία αναζητούν και λαμβάνουν από εμάς. Δημιουργούν ισχυρούς δεσμούς με τους κατοικίδιους γονείς τους και παραμένουν κοντά τους για συναισθηματική υποστήριξη. Γιατί, όμως, θέλουν να βρίσκονται τόσο κοντά μας;

 

Δείχνουν τη συντροφικότητά τους

 

Όπως είπαμε και πριν, τα σκυλιά είναι από τη φύση τους κοινωνικά. Δημιουργούν ουσιαστικούς δεσμούς με τους ανθρώπους που έχουν στη ζωή τους. Με το να ακολουθεί ένα κατοικίδιο τον ιδιοκτήτη του, δείχνει τη συναισθηματική σύνδεση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσά τους.

 

Αναζητούν την προσοχή

 

Δεν είναι νέο ότι οι σκύλοι θέλουν την προσοχή μας. Αν κινηθούμε, μας ακολουθούν, ίσως με την ελπίδα ότι η κίνησή τους θα τραβήξει την προσοχή μας. Όταν κινούμαστε, προφανώς θεωρούν τις ενέργειές μας ως σημάδι ότι η προσοχή που αναζητούν πρόκειται να τους δοθεί.

 

Περιμένουν φαγητό

 

Μερικές φορές οι τετράποδοι φίλοι μας μπερδεύονται όταν μας βλέπουν να περιφερόμαστε μέσα στο σπίτι. Και αυτό γιατί έχουν συνδέσει τις κινήσεις που κάνουμε με εκείνες όταν είμαστε έτοιμοι να τους προσφέρουμε το φαγητό τους.

 

Ανυπομονούν για την επόμενή τους βόλτα

 

Τα σκυλιά είναι γενικά ανυπόμονα, οπότε όταν είμαστε σε κίνηση, έρχονται μαζί μας. Πολλά σκυλιά πιστεύουν ότι όταν σηκωθούμε, θα βγούμε έξω για μια πραγματική βόλτα μαζί τους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν κατευθυνθούμε προς την κατεύθυνση του λουριού ή της πόρτας.

 

σκύλος

 

Ανησυχούν μήπως μείνουν πίσω

 

Οι σκύλοι συνδέουν τις κινήσεις μας με τις αναχωρήσεις. Όταν κατευθυνόμαστε προς την εξώπορτα, τα κατοικίδιά μας μπορεί να ακολουθήσουν για να παρακολουθήσουν την κατάσταση, για να καθησυχάσουν τον εαυτό τους ότι δεν θα φύγουμε ή ότι αν φύγουμε, θα τα πάρουμε μαζί μας.

 

Έχουν άγχος

 

Συχνά, οι σκύλοι που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο να μείνουν μόνοι τους, δεν αντέχουν να μας έχουν μακριά από τα μάτια τους. Αν φύγουμε, βιώνουν μια μορφή πανικού. Επειδή δεν μπορούν να ανεχτούν να μείνουν μόνοι, προκειμένου να αποφύγουν έναν ενδεχόμενο αποχωρισμό.

 

Αισθάνονται αδιάθετοι

 

Οι σκύλοι που αισθάνονται άρρωστοι, συχνά θέλουν να είναι κοντά μας για ασφάλεια ή να ζητήσουν βοήθεια. Όταν κάτι τους ενοχλεί, είναι συνηθισμένο να μας ακολουθούν δίπλα μας όπου κι αν πάμε.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada