Home / Good Life  / Gastón Acurio: Ο θρύλος της περουβιανής κουζίνας έρχεται στη Γλυφάδα

Gastón Acurio: Ο θρύλος της περουβιανής κουζίνας έρχεται στη Γλυφάδα

Gastón Acurio
Αυτό το καλοκαίρι, περιμένουμε με ανυπομονησία την άφιξη του εστιατορίου του Gastón Acurio, στο ξενοδοχείο One & Only Aesthesis, που θα φέρει τον αέρα της περουβιανής κουζίνας στη Γλυφάδα.

 

Ο Gastón Acurio, θρύλος της μαγειρικής, που εκσυγχρόνισε τον πλούτο της τοπικής γαστρονομίας του Περού, καταφθάνει στη Γλυφάδα, στο ξενοδοχείο One & Only Aesthesis, φέρνοντας την απόλυτη γεύση της περουβιανής κουζίνας στο πιάτο μας.

 

     

Το μακρύ ταξίδι του στη μαγειρική ξεκίνησε το 1989,.όταν εγκατέλειψε τις σπουδές του στη νομική σχολή της Μαδρίτης. Δύο χρόνια αργότερα, ακολουθώντας το όνειρο των γονιών του, στράφηκε στη διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Ωστόσο, η απόφασή του να μετακομίσει στο Παρίσι,.του έδωσε την ευκαιρία να ακολουθήσει το πραγματικό του όνειρο, φοιτώντας στη Le Cordon Bleu.

 

 Gastón Acurio

 

Το 1994, ανοίγει, μαζί με τη σύζυγό του, Astrid Gutsche, το πρώτο του εστιατόριο, Αstrid & Gastón. Έχοντας υιοθετήσει, ήδη, την κλασική γαλλική κουζίνα στο μενού του εστιατορίου του,.ο chef ξεκίνησε να πειραματίζεται με περουβιανές συνταγές, προσδίδοντας σε αυτές νέα,.σύγχρονα στοιχεία, με το σεβίτσε να γίνεται παγκόσμιο μαγειρικό φαινόμενο. Με συνολικά 11 εστιατόρια και 48 παραρτήματα σε 12 χώρες, το ζευγάρι κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή.

 

 

Το 2009 ορίστηκε Πρέσβης Καλής Θέλησης της UNICEF, ενώ, το 2013 κέρδισε το βραβείο Global Gastronomy στο White Guide,.το αντίστοιχο Μichelin της Σουηδίας, για τη συνεισφορά του στην “ανάπτυξη μιας πλούσιας και προνοητικής τοπικής γαστρονομίας -της πρωτοποριακής κουζίνας των Άνδεων Novoandina- που ανακτά παραδοσιακές και νέες πρώτες ύλες από τα βάθη του Ειρηνικού,.τα ύψη των Άνδεων και τις ζούγκλες του Αμαζονίου…”

 

 Gastón Acurio

 

Το καλοκαίρι, ο θρύλος της περουβιανής κουζίνας έρχεται στην Ελλάδα,.δίνοντάς μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε νέες γεύσεις,.βασισμένες σε ένα μείγμα πρωτοποριακής γαστρονομίας και τοπικών παραδοσιακών συνταγών του Περού.

 

Photo Credits: Tanta Chicago

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada