Home / Good Life  / Τολέδο, η πόλη που ενέπνευσε τον El Greco

Τολέδο, η πόλη που ενέπνευσε τον El Greco

Τολέδο
Ταξιδεύουμε στην “πόλη των τειχών”, την πόλη που ενέπνευσε τον σπουδαίο δημιουργό Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και που εξακολουθεί να εμπνέει τους επισκέπτες της με την πλούσια κουλτούρα της. Το Τολέδο μας καλεί να ζήσουμε μία σύγχρονη περιπέτεια, πίσω από τη βαθιά ιστορία και τον πολιτισμό του.

 

Η πρώην ισπανική πρωτεύουσα αποτελεί, πλέον, μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και μας καλεί σε ένα ταξίδι περιπλάνησης, πίσω στον μακρινό Μεσαίωνα. Ολόκληρη η πόλη είναι γεμάτη από ιστορικά μνημεία, εκκλησίες και μουσεία-σύμβολα που αποτυπώνουν την παλιά αίγλη της. Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που ο El Greco εμπνεύστηκε από το πολιτιστικό μεγαλείο του Τολέδο και δημιούργησε μερικά από τα πιο σημαντικά έργα της Αναγέννησης.

 

 
Puente de San Martin

Πρόκειται για μία αψιδωτή μεσαιωνική γέφυρα, στον ποταμό Τάγο. Κτισμένη κατά τα τέλη του 14ου αιώνα, η γέφυρα προσφέρει μία μοναδική θέα στην πόλη,.ενώ δίνει την ευκαιρία σε κάθε επισκέπτη να θαυμάσει την περίτεχνη κατασκευή, με τις 5 αψίδες και τους πέτρινους πύργους.

 

 

Catedral Primada

Ως το σημαντικότερο μεσαιωνικό σύμβολο του Τολέδο, το Catedral Primada εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη, τόσο με το εξωτερικό του, όσο και με τον εσωτερικό του σχεδιασμό. Μία ανάμειξη του ισπανικού και γαλλικού γοτθικού ρυθμού στολίζει το εσωτερικό του ναού,.ενώ το κωδωνοστάσιο, κατασκευασμένο από αραβικά στοιχεία, ύψους 92 μ., αποτελεί το καθεδρικό ορόσημο της πόλης.

 

Τολέδο

 

Μουσείο El Greco

Ένα μουσείο αφιερωμένο στον ζωγράφο του μανιερισμού, το οποίο άνοιξε για πρώτη φορά το 1911 και βρίσκεται στην εβραϊκή συνοικία του Τολέδο. Μέσα σε ένα σπίτι του 16ου και ένα του 20ου αιώνα,.ανακαλύπτουμε κάθε πτυχή των έργων του σπουδαίου καλλιτέχνη,.ταξιδεύοντας πίσω στην εποχή της Aναγέννησης.

 

 
Mirador del Valle

Τη μαγευτική θέα της πόλης του Τολέδο μπορούμε να απολαύσουμε και από το Mirador del Valle. Είναι ένα γραφικό σημείο, που προσφέρει πανοραμική θέα στην πόλη, ενώ, ταυτόχρονα, προσφέρει ένα πλήθος δραστηριοτήτων, κατά μήκος της διαδρομής.

 

Τολέδο

 

Εσύ, θα ήθελες να επισκεφτείς την “πόλη των τειχών”;

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada