Home / Family  / Το “13” επιστρέφει στο Βασιλικό Θέατρο!

Το “13” επιστρέφει στο Βασιλικό Θέατρο!

Το “13” της Εθελοντικής Θεατρικής Ομάδας “Κύκλος Ζωής” επιστρέφει για τρεις παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο το Σάββατο 27  και την Κυριακή 28 Μαΐου.
 
Η θεατρική παράσταση “13” έρχεται ξανά πιο ανανεωμένη και πιο ώριμη από ποτέ. Έρχεται για να αναδείξει το μεγαλείο και τη δύναμη της αγάπης όταν αυτή έρχεται αντιμέτωπη με τον φόβο, τη μοναξιά και το σκοτάδι της ψυχής.
 
 
 
Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Η ιστορία ξεκινά σε κάποια άλλη εποχή, πάνω στο πιο ψηλό βουνό, τότε που κυβερνούσαν οι 12 “εκλεκτοί”, όταν γεννήθηκε ένα παιδί, αυτό που χαλάει την αρμονία της τέλειας, ισχυρής δωδεκάδας, το… 13!

 

 

Μεγάλωσε μέσα στη μοναξιά, στην κακοποίηση, στο μίσος και στον φόβο. Μέσα στο σκοτάδι! Θύμα της αλαζονείας που δημιουργεί η εξουσία και ο πλούτος και παγωμένα συναισθήματα.

 

 

Τι θα γίνει, όμως, όταν θα βρεθούν κάποιοι που θα το αποδεχθούν χωρίς όρους; Τι θα συμβεί όταν το 13 αντικρίσει τη φωτεινή πλευρά της ζωής;

 

 

 
 
 
Η θεατρική ομάδα “Κύκλος Ζωής”

Το “13” γράφτηκε, σκηνοθετήθηκε, πλαισιώθηκε και υπηρετήθηκε από τα μέλη της θεατρικής ομάδας “Κύκλος Ζωής”. Πρόκειται για ανθρώπους με ψυχή και φαντασία, που πιστεύουν στον εθελοντισμό και στην προσφορά. Όλοι ερασιτέχνες, βρήκαν τον δικό τους ρόλο και βγήκαν στη σκηνή, ξεκινώντας ένα ταξίδι αλληλεγγύης χωρίς τέλος.

 

Σκηνικά και κοστούµια όλα φιλοτεχνηµένα από τους ίδιους εθελοντές, που µέσα από αυτή τη δηµιουργική διέξοδο, βρήκαν τον τρόπο να προσφέρουν, αφιερώνοντας ολόψυχα τον προσωπικό τους χρόνο, ώστε να παρουσιαστεί ένα άρτιο καλλιτεχνικά αποτέλεσμα.

 
 
 
 
 

Έσοδα των θεατρικών παραστάσεων, όπως και τα προηγούμενα 10 χρόνια, ενισχύουν δομές φροντίδας παιδιών, με αγορές υλικών για την ασφαλέστερη διαβίωση και λειτουργία τους. Αυτή τη φορά ο “Κύκλος Ζωής” στέκεται δίπλα στα παιδιά του ΑΒΒΑ HOUSE THESSALONIKH!

 

 
Το Σωµατείο τους, “Δέντρο Ζωής”, αποτελεί έναν µη κερδοσκοπικό-µη κυβερνητικό Σύλλογο κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ στα πλαίσια των καταστατικών σκοπών του, διοργανώνει δράσεις για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών οµάδων ή συλλόγων µε παρεµφερείς σκοπούς αλλά και ιδρυµάτων ή οργανισµών που χρειάζονται στήριξη, ηθική και υλική.

 

 
 
 
 

Η Εθελοντική Θεατρική Οµάδα “Κύκλος Ζωής” του Συλλόγου, παρουσιάζει πλούσιο καλλιτεχνικό έργο. Τα πρωτότυπα έργα που δηµιουργούνται έχουν ως στόχο να αναδείξουν µηνύµατα και προβληµατισµούς για παιδιά, αλλά και για µεγάλους, υµνώντας τις αξίες που πρεσβεύει ο Σύλλογος, όπως η αξία του ΜΠΟΡΩ, της αλληλεγγύης, της εµπιστοσύνης και της πίστης στον άνθρωπο!

 

 

Μάθε περισσότερα για το μέχρι σήμερα έργο τους εδώ.

 
 
Βασιλικό Θατρο Θεσσαλονίκης
Σάββατο 27 Μαϊου 2023
Απογευματινή: 6 μ.μ.
Βραδινή: 9 μ.μ.
 
Κυριακή 28 Μαϊου 2023
Απογευματινή: 6 μ.μ.
 
Τιμές εισιτηρίων:
Πλατεία 10€
Εξώστης 8€
 
Σημείο Προπώλησης: Βασιλικό Θέατρο
 
Παραγωγή:
“Κύκλος Ζωής” Θεατρική Ομάδα Κύκλος Ζωής
Διοργάνωση: Κοινωνικός Σύλλογος Δέντρο Ζωής

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath