Home / Family  / Χρήσιμα tips για να προστατεύσεις τον σκύλο σου το καλοκαίρι

Χρήσιμα tips για να προστατεύσεις τον σκύλο σου το καλοκαίρι

Χρήσιμα tips
Καθώς βρισκόμαστε μία “ανάσα” μακριά από την έναρξη του καλοκαιριού, φροντίζουμε να είμαστε πλήρως ενημερωμένοι, προκειμένου οι μικροί μας φίλοι να είναι απόλυτα ασφαλείς!

 

Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνουν και οι ηλιόλουστες ημέρες μάς.δίνουν την ευκαιρία να κάνουμε μεγαλύτερες βόλτες με το κατοικίδιό μας στην εξοχή! Ωστόσο, όπως σε κάθε άλλη εποχή, έτσι και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για την ασφάλεια των σκύλων μας. Παρακάτω, ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips, τα οποία θα προστατέψουν τους τετράποδους φίλους μας από τους κινδύνους του καλοκαιριού.

 

Διατηρούμε σταθερή τη θερμοκρασία τους

Οι υψηλές θερμοκρασίες των καλοκαιρινών μηνών είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για την υγεία των κατοικίδιων μας. Γι’ αυτό, πρέπει να φροντίζουμε να δίνουμε στο κατοικίδιό μας άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας και να αποφεύγουμε τη συχνή έκθεσή τους στον ήλιο.

 

 

Αποφεύγουμε τις βόλτες κατά τη διάρκεια ωρών με υψηλές θερμοκρασίες

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, καλό θα ήταν να επιλέγουμε πρωινές ή βραδινές ώρες για.να βγάλουμε βόλτα το κατοικίδιό μας, εξαιτίας των χαμηλότερων θερμοκρασιών. Οι βόλτες σε υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να εξουθενώσουν τους σκύλους,.ενώ αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

 

 

Είμαστε προετοιμασμένη σε περίπτωση θερμοπληξίας χρήσιμα tips

Όταν το κατοικίδιό μας ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία σώματος, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος θερμοπληξίας. Τα συμπτώματα της θερμοπληξίας περιλαμβάνουν: έντονο λαχάνιασμα, αλλαγή στο χρώμα της γλώσσας, έντονη έκκριση σάλιου, αδυναμία, εμετό και διάρροια. Σε περίπτωση που ο σκύλος μας πάθει θερμοπληξία, πρέπει να τον μεταφέρουμε άμεσα σε δροσερό μέρος,.να του προσφέρουμε άφθονο νερό και, έπειτα, να συμβουλευτούμε τον κτηνίατρό μας.

 

 
Προστατεύουμε τους τετράποδους φίλους μας από την ηλιακή ακτινοβολία

Είναι σημαντικό να προστατεύουμε το κατοικίδιό μας πριν από την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, με ειδικά αντηλιακά που είναι ασφαλή για τοποθέτηση στους σκύλους. Μάλιστα, οι πιο ευάλωτες περιοχές είναι αυτές που δεν προστατεύονται από έντονο τρίχωμα, όπως τα αυτιά, η μύτη και το πρόσωπο.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada