Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Το σχοινάκι είναι το cardio που χρειάζεσαι!

Το σχοινάκι είναι το cardio που χρειάζεσαι!

cardio
Το σχοινάκι είναι η πιο διασκεδαστική total-body μέθοδος εκγύμνασης, που θα σε κάνει να αγαπήσεις το cardio!

 

Όσο και να γνωρίζουμε για τα οφέλη του cardio, μερικές φορές μάς είναι δύσκολο να ξεκινήσουμε. Το τρέξιμο, είτε στη φύση είτε στο γυμναστήριο, το ποδήλατο και το ελλειπτικό, προσφέρουν αμέτρητα οφέλη στην υγεία, αλλά και στο σώμα μας, ωστόσο μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε μία βαρετή ρουτίνα άσκησης. Ψάχνοντας το κατάλληλο είδος cardio, ανακάλυψα ένα είδος γυμναστικής, που έχουμε αφήσει πίσω στα παιδικά μας χρόνια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σχοινάκι δεν αποτελεί απλά ένα αποτελεσματικό είδος άσκησης, αλλά είναι η πιο διασκεδαστική total-body μέθοδος εκγύμνασης.

 

Σε ποιες ηλικιακές ομάδες απευθύνεται;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το σχοινάκι μπορεί να ωφελήσει όλα τα άτομα, αφού απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας πέντε ετών μέχρι και ενήλικες έως 85 ετών. Αυτό το είδος cardio προσφέρει διαφορετικά πλεονεκτήματα, σε κάθε ηλικιακή ομάδα. Για παράδειγμα, για τους ηλικιωμένους το άλμα με σχοινάκι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ισορροπίας, της οστικής πυκνότητας, τον συντονισμό και την καρδιαγγειακή ικανότητα. Ωστόσο, όσοι αντιμετωπίζουν ορθοπεδικές δυσκολίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμβουλευτούν έναν ειδικό.

 

σχοινάκι

 

Ποια είναι, λοιπόν, τα οφέλη του;

 

Κάνοντας καθημερινά σχοινάκι, θα αποκτήσουμε:

  • Βελτιωμένο συντονισμό
  • Βελτιωμένη ευκινησία
  • Βελτιωμένη οστική πυκνότητα
  • Αύξηση αντανακλαστικών
  • Καλύτερη συνεργασία του εγκεφάλου με το σώμα

 

Ποια είναι η ιδανική διάρκεια;

 

Για τους αρχάριους, 10 λεπτά την ημέρα είναι αρκετά. Με την αύξηση της αντοχής μας, θα αυξηθεί και ο χρόνος γυμναστικής. Δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε σχοινάκι για 10 συνεχόμενα λεπτά δίχως διάλειμμα. Αντίθετα, μπορούμε να συμπεριλάβουμε και άλλες ασκήσεις όπως squats ή push-ups, μεταξύ των διαλειμμάτων.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada