Home / Wellness  / Mind  / Μπορεί η ευτυχία να γίνει συνήθεια;

Μπορεί η ευτυχία να γίνει συνήθεια;

hapiness
Όλοι μας κυνηγάμε την ευτυχία. Υπάρχει, όμως, κάποια μυστική “συνταγή” για να την πετύχουμε; Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο Higher Education, αποδεικνύει ότι η ευτυχία μπορεί πράγματι να γίνει συνήθεια.

 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος Science of Happiness”,.το οποίο προσφέρεται στους φοιτητές του University of Bristol και είναι βασισμένο στο “Psychology and the Good Life” του Yale. Το συγκεκριμένο μάθημα ξεκίνησε το 2018, με σκοπό να εστιάσει.στη μετάδοση γνώσεων σχετικά με τις σύγχρονες έρευνες στην επιστήμη της ψυχολογίας για τη φύση της ευτυχίας. ευτυχία 

 

Καλύπτοντας μια σειρά θεμάτων από τους βιολογικούς και περιβαλλοντικούς.καθοριστικούς παράγοντες της ευτυχίας έως τις πρακτικές συμβουλές για την ενίσχυση της ψυχικής ευεξίας, το μάθημα ενθαρρύνει τους μαθητές.να ασχοληθούν με δραστηριότητες που βασίζονται σε τεκμηριωμένα στοιχεία. Αυτή η προσέγγιση στοχεύει όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και.στον εξοπλισμό των μαθητών με εργαλεία, για να ενισχύσουν ενεργά τη δική τους ψυχική υγεία.

 

ευτυχία

 

Οι ερευνητές ξεκίνησαν τη μελέτη, για να διερευνήσουν εάν η συμμετοχή σε ένα δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως το “Science of Happiness” θα μπορούσε να προσφέρει έναν βιώσιμο τρόπο βελτίωσης της ψυχικής ευεξίας των φοιτητών και κατά πόσο θα μπορούσε να διατηρηθεί μέσα στην πάροδο του χρόνου.

 

Ολοκληρώνοντας την έρευνα, οι μελετητές κατέληξαν ότι η ευτυχία μπορεί να επιτευχθεί, με τη συχνή χρήση των “happiness hacks”, τα οποία προσφέρονται στο μάθημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το “μυστικό” βρίσκεται στην εξάσκησή τους, καθώς και στη δημιουργία μίας ρουτίνας γύρω από αυτά.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada