Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Ποια είναι τα οφέλη της ποδηλασίας στη φύση;

Ποια είναι τα οφέλη της ποδηλασίας στη φύση;

Η άνοδος της θερμοκρασίας δημιουργεί την κατάλληλη ευκαιρία, για να ασκηθείτε στη φύση! Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να συνδυάσετε διασκέδαση και άσκηση πάνω σε ένα ποδήλατο;

 

Μπορεί η ποδηλασία στο γυμναστήριο να μοιάζει εύκολη λύση, ωστόσο η άσκηση στη φύση έχει πολλά περισσότερα οφέλη. Ποια είναι τα οφέλη της ποδηλασίας στη φύση και γιατί πρέπει να την εντάξετε στην καθημερινότητά σας;

 

Ωφελεί την ψυχική υγεία

 

Μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2010 στο επιστημονικό περιοδικό Environmental Science and Technology, έδειξε ότι ακόμα και πέντε λεπτά άσκησης στη φύση ωφελούν την ψυχική σας υγεία. Σύμφωνα με την έρευνα, η άσκηση σε εξωτερικά περιβάλλοντα δημιουργεί συναισθήματα αναζωογόνησης και αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, ενώ μπορεί να μειώσει τον θυμό, το άγχος και το στρες.

 

Θα αποκτήσετε δύναμη και σταθερότητα

 

Σε αντίθεση με το ποδήλατο στο γυμναστήριο, η ποδηλασία στη φύση μπορεί να δυναμώσει τον πυρήνα του σώματός σας. Όταν κάνετε ποδήλατο με τον παραδοσιακό τρόπο, οι μύες του πυρήνα σας “εργάζονται” ακόμα πιο σκληρά για να έχετε ισορροπία. Έτσι, η προπόνησή σας θα έχει καλύτερα αποτελέσματα, από ότι η προπόνηση στο γυμναστήριο.

 

ποδηλασίας

 

Θα κάψετε περισσότερες θερμίδες

 

Μελέτη, που πραγματοποιήθηκε το 2014 στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα στην Ομάχα, σύγκρινε την καύση των θερμίδων τόσο σε υπαίθριους όσο και σε εσωτερικούς χώρους ποδηλασίας. Η ποδηλασία σε φυσικά περιβάλλοντα επέτρεπε στους ασκούμενους να γυμνάζονται σε υψηλότερη ένταση.

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada