Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Πώς να διαλέξεις ένα ώριμο ρόδι και πώς να το καθαρίσεις σωστά

Πώς να διαλέξεις ένα ώριμο ρόδι και πώς να το καθαρίσεις σωστά

Αγόρασες ρόδι και δεν ξέρεις πώς να το καθαρίσεις, χωρίς να λερώσεις τα ρούχα και όλη την κουζίνα σου; Σ’ αυτό το άρθρο θα μάθεις τη μέθοδο για να καθαρίζεις ρόδι σε ελάχιστα λεπτά και θα σου δώσουμε και μερικές ιδέες για να το αξιοποιήσεις στο έπακρο!

 

Πότε είναι καλύτερα προς κατανάλωση;

Ο καρπός είναι στην εποχή του από τα τέλη του καλοκαιριού έως τις αρχές του χειμώνα. Ένα φρέσκο ώριμο ρόδι πρέπει να είναι βαρύ όταν είναι έτοιμο για φαγητό. Το δέρμα πρέπει να είναι σφριγηλό και να έχει έντονο κόκκινο έως βαθύ κόκκινο χρώμα και δερμάτινη εμφάνιση. Τα ρόδια που έχουν αρχίσει να μαυρίζουν είναι πιθανό να έχουν περάσει την ακμή τους, αλλά οι εκδορές στα φρούτα δεν επηρεάζουν την ποιότητά του (και έτσι κι αλλιώς δεν καταναλώνεις το δέρμα, οπότε δεν χρειάζεται να απορρίψεις το φρούτο εάν έχει σημάδια).

Αποθήκευση και ασφάλεια τροφίμων: Κράτησε τα ρόδια σου άθικτα μέχρι να είσαι έτοιμος να φας. Ολόκληρα τα φρούτα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο (σε πλαστική σακούλα) έως και τρεις μήνες. Ωστόσο, τα κουκούτσια είναι καλά μόνο για περίπου τρεις ημέρες μόλις αφαιρεθούν από τον καρπό.

 

 

Πως να το καθαρίσεις

Πολλοί άνθρωποι συχνά τρομοκρατούνται από ολόκληρα ρόδια επειδή η αφαίρεση των σπόρων μπορεί να είναι μια αγγαρεία. Αλλά μόλις μάθεις αυτή τη μέθοδο, δεν θα χρειαστεί να ζοριστείς ποτέ ξανά!

Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να καθαρίσεις ένα ρόδι, αλλά η απλούστερη μέθοδος είναι να κόψεις απλά τα φρούτα σε τέταρτα και να βυθίσεις τα κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό. Κάνε μασάζ στα φρούτα για να αφαιρέσεις τους σπόρους και τοποθέτησε τους σε ένα ξεχωριστό μικρότερο μπολ. Στη συνέχεια πέταξε το μπολ με το νερό, μαζί με το άχρηστο δέρμα και τη σάρκα ροδιού. Αυτή η μέθοδος βοηθά επίσης να μην λεκιάσει ο χυμός τα ρούχα σου.

 

Ιδέες για συνδυασμούς

Μόλις αποκτήσεις τα κουκούτσια του ροδιού σου, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις πασπαλίζοντας τα σε γιαούρτι , σε μια σαλάτα ή στο αφρώδες νερό σου ή να τα φας μόνα τους ως σνακ.

Ακόμη μπορείς να τα πολτοποιήσεις προκειμένου να βγάλεις τον χυμό τους. Αντίστοιχα μπορείς να αξιοποιήσεις τον χυμό τους φτιάχνοντας είτε pancakes για πρωινό, είτε γρανίτες για τις ημέρες που θέλεις κάτι γλυκό.

Το άρθρο “Πώς να διαλέξεις ένα ώριμο ρόδι και πώς να το καθαρίσεις σωστά συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας!

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος