Home / Beauty  / Ποιά οφέλη έχει το ρόδι στο δέρμα σου; + Bonus συνταγή για μάσκα ενυδάτωσης

Ποιά οφέλη έχει το ρόδι στο δέρμα σου; + Bonus συνταγή για μάσκα ενυδάτωσης

Το ρόδι είναι μια πλούσια πηγή πολυφαινολικών, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι ασκούν αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική και αντικαρκινογόνο δράση. Είναι με λίγα λόγια ένα ισχυρό φρούτο πλούσιο σε συστατικά που δρουν προστατευτικά και ευεργετικά για το δέρμα σου. Συνέχισε να διαβάζεις το άρθρο για να μάθεις επακριβώς σε τι βοηθάει…

 

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Περιέχει περίπου το 48% της απαιτούμενης ημερήσιας βιταμίνης C, καθώς και άλλα αντιοξειδωτικά, όπως ανθοκυανίνες, ελαγικό οξύ και τανίνες.

 

 

Αναγέννηση κυττάρων

Το ρόδι βοηθά στην προστασία της επιδερμίδας (το εξωτερικό στρώμα του δέρματος) και στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Παράλληλα συμβάλλει στη βελτίωση του χορίου (εσωτερικό στρώμα), αυξάνοντας την κυκλοφορία και θεραπεύοντας το δέρμα, βοηθώντας στην επιδιόρθωση των ιστών και την επούλωση των πληγών.

 

Αντηλιακή προστασία

Μέσα στον καρπό του ροδιού υπάρχουν αντηλιακές ενώσεις, όπου προστατέυουν το δέρμα από τυχόν βλάβες των ελευθέρων ριζών. Κατά συνέπεια βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, ανακουφίζουν από τα ηλιακά εγκαύματα και μειώνουν τα σημάδια από τον ήλιο. Το έλαιο από σπόρους ροδιού μπορεί να επιδράσει θετικά προς την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος, λόγω του ελλαγικού οξέος, ενός αντιοξειδωτικού πολυφαινόλης που βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα ρόδια, το οποίο οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εμποδίζει την ανάπτυξη όγκων του δέρματος. Σύμφωνα με μελέτη το εκχύλισμα ροδιού, σε μια κλίμακα από 5 έως 60 mg/L, ήταν αποτελεσματικό στην προστασία των ανθρώπινων ινοβλαστών του δέρματος από τον κυτταρικό θάνατο, μετά από έκθεση σε υπεριώδη ακτινοβολία.

 

 

Αντιγήρανση

Οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές είναι μερικά από τα σημάδια πρόωρης γήρανσης του δέρματος που μπορούν να μειωθούν από τη χρήση του ροδιού. Αυτό συμβαίνει διότι εξασφαλίζει την ασφάλεια του δέρματος από την έκθεση στον ήλιο.

 

Νεανικό δέρμα

Το ρόδι προάγει το λείο, σφριγηλό δέρμα αφού αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης με σκοπό να μαλακώσει το δέρμα.

 

 

Ξηρό δέρμα

Είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την περιποίηση του δέρματος επειδή διεισδύει βαθιά στο δέρμα. Λειτουργεί για τους περισσότερους τύπους δέρματος. Δεδομένου ότι το έλαιο ροδιού διεισδύει βαθιά στο δέρμα, είναι αποτελεσματικό για τη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Καταπραΰνει το ξηρό, σκασμένο και ερεθισμένο δέρμα. Περιέχει πουνικό οξύ, ένα ωμέγα 5 λιπαρό οξύ που ενυδατώνει και αποτρέπει την απώλεια υγρασίας.

 

Ακνεικό δέρμα

Η τακτική απολέπιση βοηθά στην απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, γεγονός που μειώνει τα σημάδια της ακμής και της γήρανσης του δέρματος. Πιστεύεται ότι αυτά τα οφέλη συνδέονται άμεσα με τη χρήση ελαφρώς θρυμματισμένων σπόρων του καρπού του ροδιού. Επιπλέον, το έλαιο ροδιού λειτουργεί για λιπαρό δέρμα και η χρήση ροδιών φαίνεται να είναι αρκετά ευεργετική για το δέρμα με τάση ακμής, τη μείωση των ουλών και την καταστολή των ερεθισμών.

 

Bonus Μάσκα με σπόρους ροδιού

 

Τι θα χρειαστείς:
  • 1/2 κούπα σπόρους ροδιού

  • 3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

 

Εκτέλεση:

Φτιάξε μια πάστα από τους σπόρους του ροδιού και πρόσθεσέ την σε ένα μπωλ με το γιαούρτι. Ανακάτεψε και άπλωσε το μίγμα στο πρόσωπό σου. Περίμενε για 10 λεπτά και αμέσως μετά ξέπλυνε το πρόσωπό σου με κρύο νερό.

Αυτή η μάσκα προσώπου όχι μόνο θα ενυδατώσει το δέρμα σου και θα το κάνει λείο και απαλό, αλλά θα μειώσει επίσης τα σημάδια και τις ατέλειες.

 

 

Το άρθρο “Ποιά οφέλη έχει το ρόδι στο δέρμα σου; + bonus συνταγή για μάσκα ενυδάτωσης συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες αναφορικά με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας!

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος