Home / Wellness  / Health  / Τροφές που αγαπούν την καρδιά σας

Τροφές που αγαπούν την καρδιά σας

Προστατέψτε την καρδιά σας με αυτά τα τρόφιμα.

Όπως υποστηρίζουν και οι γιατροί, η καλύτερη θεραπεία είναι η πρόληψη. Για να βελτιώσετε και να θωρακίσετε την υγεία της καρδιάς σας, είναι γεγονός πως μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση, είναι η καλύτερη επιλογή. Δείτε ποιες τροφές μπορούν να σας προστατέψουν από καρδιακές νόσους, όπως είναι η καρδιακή προσβολή και τα εγκεφαλικά επεισόδια, για να τις καταναλώνετε όσο μπορείτε συχνότερα.

 

Σπαράγγια.

Αποτελούν πηγή καλίου, βιταμινών όπως το φυλλικό οξύ και βιταμίνης Α. Ιδιαίτερα θρεπτικά, αντιοξειδωτικά και με αντιγηραντικές ιδιότητες είναι μια πολύ καλή τροφή για την προστασία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στους Έλληνες, είναι καλό να τα εντάξετε στο διατροφολόγιό σας καθώς είναι μια από τις πιο ωφέλιμες διατροφικές επιλογές για την υγεία της καρδιάς.

 
Ρόδι.

Τα ρόδια πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και συστατικά, σας προστατεύουν από καρδιακά νοσήματα. Περιέχουν πληθώρα βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών και σύμφωνα με μελέτες η δράση τους είναι πολύ αποτελεσματική σε ό,τι αφορά την μείωση της αρτηριακής πίεσης.

 

Λιναρόσπορος.

Ο λιναρόσπορος, υψηλός σε περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, και φυτοοιστρογόνα είναι ένα superfood, που αγαπά πολύ την καρδιά σας. Συνδυάστε τον με βρώμη, γιαούρτι, φρούτα ή προσθέστε τον στις σαλάτες σας για να θωρακίσετε την υγεία της καρδιά σας.

 

Βατόμουρα.

Τα βατόμουρα όπως και οι φράουλες περιέχουν φλαβονοειδή, τα οποία ως ισχυρά αντιοξειδωτικά, έχει αποδειχθεί πως μειώνουν την αρτηριακή πίεση και διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία. Γενικά τα μούρα είναι πολύ βοηθητικά και σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, μετριάζουν τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.  

 

Κόκκινο κρασί.

Το κόκκινο κρασί συμβάλλει στην αύξηση της καλής χοληστερόλης (HDL), στην μείωση της δημιουργίας θρόμβων στο αίμα, στη μείωση της πηκτικότητας του αίματος και στη βελτίωση της λειτουργικότητας των αγγείων, αποτελώντας έναν ισχυρό σύμμαχο για όσους θέλουν να θωρακίσουν την καρδιά τους. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά του έχουν ευεργετική δράση για το οργανισμό σας.

 

 

 

[email protected]

Αληθινό παιδί του Ιούλη, λατρεύω τη θάλασσα και το θερινό σινεμά, ενώ αν με ρωτήσεις ποιος είναι ο αγαπημένος μου προορισμός, θα σου απαντήσω “η Βαρκελώνη” - χωρίς δισταγμό! Στην ταινιοθήκη μου σίγουρα θα βρεις τα άπαντα του Almodovar, αλλά και επιλεγμένες ταινίες της χρυσής εποχής του Hollywood, όπως το “Όσα παίρνει ο άνεμος”!