Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας: Γιατί να σταματήσω να τρώω κρέας;

Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας: Γιατί να σταματήσω να τρώω κρέας;

Η σημερινή μέρα έχει ανακηρυχθεί ως η παγκόσμια ημέρα χορτοφαγίας. Τι θα κερδίσουμε αν σταματήσουμε να τρώμε κρέας και αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες;

 

1 Οκτωβρίου σήμερα και “μπαίνουμε” στη μέση του φθινοπώρου. Παράλληλα, γιορτάζεται και από εκατομμύρια ανθρώπους ως η Παγκόσμια Ημέρα Χορτοφαγίας, παρακινώντας περισσότερο κόσμο να δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο διατροφής και συνάμα ζωής. Όπως γνωρίζουμε η κατανάλωση τροφών μπορεί να οδηγήσει σε περιβαλλοντολογικές καταστροφές, επηρεάζοντας σοβαρά την πανίδα και τη χλωρίδα του οικοσυστήματος. Οι πρακτικές που περιλαμβάνει η χορτοφαγία έχουν ως στόχο την υγεία και την προστασία του πλανήτη μας, προσπαθώντας να αλλάξουν το δυσοίωνο μέλλον που πιστεύουν ότι θα έρθει.

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τους λόγους και τις συνέπειες αυτού του φαινομένου ίσως αλλάξουμε και εμείς διατροφική “κατεύθυνση”. Εκτός από το περιβάλλον προστατεύεται και η προσωπική μας υγεία. Μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης διάφορων νοσημάτων και παθήσεων, ο οργανισμός αποτοξινώνεται και προσλαμβάνει τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες που θα τον ενισχύσουν.

 

Πρόκειται για μια στάση ζωής που σε βοηθάει να σεβαστείς και να αγαπήσεις το περιβάλλον και τα ζώα περισσότερο. Σύμφωνα με τους χορτοφάγους είναι ανήθικο να πραγματοποιείται θανάτωση ζώων ή να αφαιρείται μια ζωή για να συνεχίσουμε να ζούμε εμείς. Τα αποτελέσματα που φέρνει αυτός ο τρόπος ζωής σίγουρα φέρνουν μια θετική συνέπεια στον πλανήτη μας.

Αν οι λόγοι αυτοί σε έπεισαν να το προσπαθήσεις υπάρχουν ορισμένα βήματα που θα σε βοηθήσουν. Ξεκινώντας αργά και με υπομονή, μελετώντας όλες τις αρχές ξεκίνα να πειραματίζεσαι με νέες τροφές και να δοκιμάζεις νέα πράγματα. Περνώντας περισσότερο χρόνο με τα ζώα και τη φύση θα σε κάνει να δεις τη ζωή αλλιώς. Σε κάθε περίπτωση οργανισμοί, blogs και βιβλία θα προβούν ιδιαίτερα χρήσιμα.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.