Home / Beauty  / Πώς θα αποκτήσεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που ονειρεύεσαι!

Πώς θα αποκτήσεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που ονειρεύεσαι!

ηλιοκαμένη επιδερμίδα
Το καλοκαίρι, οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε να αποκτήσουμε με φυσικό τρόπο μία ηλιοκαμένη επιδερμίδα. Πώς, όμως, μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία του μαυρίσματος με ασφάλεια; 

 

Η ηλιοκαμένη επιδερμίδα ήταν πάντοτε σήμα κατατεθέν κάθε καλοκαιριού. Για πολλούς, η διαδικασία του μαυρίσματος μπορεί να μοιάζει εύκολη υπόθεση, ωστόσο, πολλές από εμάς δυσκολευόμαστε να αποκτήσουμε τη.μαυρισμένη επιδερμίδα που θέλουμε για το καλοκαίρι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές συμβουλές, με τις οποίες θα μπορέσεις να αποκτήσεις την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που ονειρεύεσαι, με ασφάλεια!

 

Μη φοβηθείς το αντηλιακό!

Το πρώτο και κυριότερο για ένα ασφαλές και ομοιόμορφο μαύρισμα είναι το αντηλιακό. Το μεγαλύτερο λάθος που μπορείς να κάνεις, όταν θέλεις να μαυρίσεις, είναι να μη χρησιμοποιήσεις αντηλιακό, πιστεύοντας ότι, με αυτόν τον τρόπο, θα μαυρίσεις πιο γρήγορα. Αυτή η πεποίθηση όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά είναι και επικίνδυνη, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εγκαύματος. Χρησιμοποίησε αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF30, έτσι ώστε να προστατευτείς από τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά και για να μαυρίσεις σταδιακά και ομοιόμορφα.

 

Ταυτόχρονα, αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις λάδι για γρήγορο μαύρισμα, φρόντισε αυτό να έχει επαρκή δείκτη SPF (ιδανικά πάνω από 30), αλλιώς εφάρμοσε το προϊόν σου πάνω από το αντηλιακό, αφού πρώτα έχει απορροφηθεί από την επιδερμίδα.

 

 
Άλλαζε συχνά θέσεις

Αν θέλεις να μαυρίσεις ομοιόμορφα, αλλά και να μην καείς από τον ήλιο, τότε φρόντισε να αλλάζεις συχνά τη θέση του σώματός σου επάνω στην πετσέτα ή την ξαπλώστρα σου. Παράλληλα, κάνε συχνά διαλείμματα στη σκιά, για να μην επιβαρύνεις τον οργανισμό σου από τις επιπτώσεις της ζέστης.

 

Προτίμησε τις πολύ πρωινές ή απογευματινές ώρες

Προκειμένου να αποφύγεις την πιθανότητα εγκαύματος, καλό θα ήταν να προτιμήσεις τις ώρες ανάμεσα στις 10-12 το μεσημέρι και στις 5-7 το απόγευμα. Μπορεί ο ήλιος του μεσημεριού να φαίνεται ιδανικός για ένα γρήγορο μαύρισμα, ωστόσο πρέπει να έχεις πάντοτε στον νου σου ότι το “κλειδί” για ένα ομοιόμορφο μαύρισμα είναι η ασφάλεια.

 

 
Περιόρισε τον χρόνο μαυρίσματος

Μπορεί να νομίζεις ότι όσο περισσότερο κάθεσαι στον ήλιο, τόσο περισσότερο μαυρίζεις. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το μαύρισμα στην ουσία είναι η έκκριση μελανίνης από τον οργανισμό, ως αντίδραση από τον ήλιο. Καθώς ο οργανισμός μπορεί να εκκρίνει συγκεκριμένη ποσότητα μελανίνης στο δέρμα, η επιδερμίδα σου θα σταματήσει να μαυρίζει από ένα σημείο και μετά. Οι περισσότεροι άνθρωποι εκκρίνουν μελανίνη συνήθως για 2 με 3 ώρες,.όποτε καλό θα ήταν να αποφύγεις την παραμονή κάτω από τον ήλιο μετά από αυτό το διάστημα.

 

Προετοίμασε το δέρμα σου

Πριν πας στην παραλία, φρόντισε να απολεπίσεις την επιδερμίδα σου. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, θα απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και θα αποκτήσεις ευκολότερα ένα ομοιόμορφο ηλιοκαμένο δέρμα. Μετά την ηλιοθεραπεία, ενυδάτωσε την επιδερμίδα σου με ένα gel αλόης, το οποίο βοηθάει στη διατήρηση του μαυρίσματος.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada