Home / Lifestyle  / Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει “Ιστορίες Αλλαγής”

Η Τεχνητή Νοημοσύνη φέρνει “Ιστορίες Αλλαγής”

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μπαίνει στο “μικροσκόπιο” του Athens Science Festival, στο οποίο οι “Ιστορίες Αλλαγής” δίνουν τις απαντήσεις.

Το φετινό, 10ο κατά σειρά Athens Science Festival, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 21 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων εστιάζει σε καθηλωτικές “Ιστορίες Αλλαγής” με κεντρικό τους άξονα το πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη αλληλεπιδρά με το παρόν και διαμορφώνει το μέλλον.

 

Καλεσμένοι, ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και ερευνητής στην Google DeepMind Δρ. Γιάννης Ασσαέλ, ο οποίος θα εξηγήσει γιατί δεν φοβάται την Τεχνητή Νοημοσύνη και πώς, τελικά, μπορεί να βοηθήσει την ανθρωπότητα,   αλλά και η καταξιωμένη ερευνήτρια Δρ. Παναγιώτα Ποϊραζή, Διευθύντρια Ερευνών και επικεφαλής του Εργαστηρίου Δενδρίτες στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ), που θα αποκωδικοποιήσει τα μυστήρια της βιολογικής και της τεχνητής νοημοσύνης.

 

 

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν ειδικά σχεδιασμένα workshops για εκπαιδευτικού, όπως το “Εκπαίδευση στην. εποχή του ChatGPT” από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, το “GenAI: ένας βοηθός για κάθε εκπαιδευτικό” από τους 100mentors και το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα augMENTOR με τίτλο “Τεχνητή. νοημοσύνη και εκπαιδευτικοί: Σύμμαχοι ή εχθροί;”.

 

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά και την  επαφή τους με την Τεχνητή Νοημοσύνη,.το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ, διοργανώνει ένα workshop με θέμα “Τι είναι η τεχνητή νοημοσύνη;” προκειμένου να επικοινωνήσει στους. μικρούς επισκέπτες του φεστιβάλ τους πλέον υπεύθυνους τρόπους χρήσης της.

 

Λίγα λόγια για το Athens Science Festival

Tο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, ξεκίνησε το 2014.και μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει καθιερωθεί ως θεσμός, αλλά και ως ένα πολιτιστικό δρώμενο που αφορά την Eπιστήμη, την Τεχνολογία, την Καινοτομία και την Τέχνη!

 

Με τη συμμετοχή 180.000 επιστημονικών συνεργατών, 6.500 συνεργατών, 900 ομιλητών, 350 καλλιτεχνών και 2.200 εθελοντών από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσής του μέχρι σήμερα,.το Athens Science Festival δικαίως χαρακτηρίζεται ως μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ελλάδα. 

 

Κάθε χρόνο συνδέει τις επιστήμες με την καθημερινή ζωή και αναδεικνύει το ρόλο τους,.παρουσιάζει την υψηλής ποιότητας επιστημονική έρευνα που γίνεται στην Ελλάδα. Συζητά και ψάχνει απαντήσεις σε πολύπλοκα και αμφιλεγόμενα επιστημονικά θέματα, εμπνέει και δημιουργεί νέα πρότυπα στο χώρο των. επιστημών και εμψυχώνει τους νέους ανθρώπους να αναλογιστούν μια καριέρα κοντά στην επιστήμη. Αλλά, κυρίως, έχει καταφέρει να δείξει σε μικρούς και μεγάλους ότι η επιστήμη δεν είναι μόνο γνώση αλλά και ψυχαγωγία.

 

Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία-SciCo”, το British. Council και την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με πολλούς ακαδημαϊκούς,.ερευνητικούς φορείς και εκπαιδευτικούς οργανισμούς. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕK).

 

Αναζητήστε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στο www.athens-science-festival.gr.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath