Home / Wellness  / Health  / Η ανθρώπινη επαφή κάνει καλό στην υγεία μας;

Η ανθρώπινη επαφή κάνει καλό στην υγεία μας;

ανθρώπινη επαφή

Τα φιλιά και οι αγκαλιές τι οφέλη μπορεί να έχουν; Μπορεί η ανθρώπινη επαφή να κάνει καλό στην υγεία μας;

 

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το θετικό άγγιγμα μειώνει τον πόνο, την κούραση και την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου αλλά και την αντιμετώπιση των αναπνευστικών προβλημάτων. Ωστόσο τα οφέλη που έχει η ανθρώπινη επαφή δε σχετίζονται μόνο με τη σωματική υγεία. Οι αγκαλιές και τα φιλιά μπορούν να καταπολεμήσουν την κατάθλιψη και το άγχος. Όσο περισσότερες αγκαλιές, τόσο το καλύτερο. Η συχνότερη συμμετοχή σε καθημερινές αλληλεπιδράσεις αφής, πάντα με την πρόταση ότι πρέπει να είναι συναινετικές, μπορεί να βελτιώσει την ευημερία σας.

Μία ακόμα έρευνα έδειξε ότι η επαφή στα νεογέννητα βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων κορτιζόλης και της θερμοκρασίας και μπορεί να επηρεάσει την αύξηση τους βάρους τους. Φυσικά τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα όταν γίνονται από τους γονείς. Μία αγκαλιά μπορεί να οδηγήσει σε παραγωγή ορμονών ευτυχίας, όπως η ωκυτοκίνη. Η ηρεμία και η χαλάρωση που δημιουργεί η ανθρώπινη επαφή βοηθάει την καρδιά μας και ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

 

Υπάρχουν αμέτρητες επιστημονικές έρευνες που δείχνουν το πόσο σημαντικό είναι να δείχνουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον μας με μία αγκαλιά ή ένα φιλί. Κρύβουν τόσα οφέλη για τη σωματική και την ψυχική υγεία μας.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.