Home / Wellness  / Health  / Έκθεση στον ήλιο: Τι ρόλο παίζει για την υγεία μας;

Έκθεση στον ήλιο: Τι ρόλο παίζει για την υγεία μας;

Μία σχετική έρευνα απέδειξε ότι η ποσότητα έκθεσης στον ήλιο μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στην υγεία μας.

 

Πόσο ήλιο χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς; Μία μελέτη παρακολούθησε 30 χιλιάδες για 20 χρόνια και προχώρησε στο εξής συμπέρασμα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνες που είχαν ενεργές συνήθειες στον ήλιο, είχαν πολύ χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου και καρδιακών παθήσεων. Συνεπώς η έκθεση στον ήλιο συμβάλλει στη γενικότερη κατάσταση της υγείας μας. Το πόσο καλά νιώθουμε σωματικά, αλλά και ψυχικά εξαρτάται από το πόσο ηλιακό φως λαμβάνουμε! Μία ακόμα έρευνα έδειξε ότι η ανεπαρκής έκθεση στον ήλιο μπορεί να ευθύνεται για 340 χιλιάδες πρόωρους θανάτους στις ΗΠΑ!

Ο ήλιος μάς προσφέρει τη σημαντική βιταμίνη D. Ωστόσο, οι δερματολόγοι τονίζουν το πόσο επιβλαβής μπορεί να γίνει η ηλιακή ακτινοβολία. Πόσο ηλιακό φως χρειαζόμαστε λοιπόν; Τους καλοκαιρινούς μήνες χρειαζόμαστε 10 λεπτά το μεσημέρι και 20 λεπτά το απόγευμα. Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών είναι περίπου 2 ώρες το μεσημέρι και ακόμα περισσότερο το πρωί ή το απόγευμα. στην υγεία μας.

 

Φυσικά αυτοί δεν είναι αυστηροί κανόνες και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας. Για παράδειγμα η ηλικία και ο τόνος δέρματος. Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να έχουμε μία “επαφή” με τον ήλιο, φορώντας αντηλιακό φυσικά!

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.