Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Μπορούν τα ψάρια να αντικαταστήσουν το κόκκινο κρέας;

Μπορούν τα ψάρια να αντικαταστήσουν το κόκκινο κρέας;

fishes
Νέα μελέτη προτείνει να αντικαταστήσουμε το κόκκινο κρέας με ψάρια.

 

Νέα έρευνα, που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό BMJ Global Health,.ανακάλυψε ότι η αντικατάσταση του κόκκινου κρέατος με ψάρια μπορεί να ωφελήσει την υγεία μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αντικατάσταση κόκκινου κρέατος με ψάρια, όπως η ρέγγα, οι σαρδέλες και οι γαύροι, θα μπορούσε να σώσει έως και 750.000 ζωές ετησίως μέχρι και το 2050,.μειώνοντας σημαντικά τις ασθένειες που σχετίζονται με τη διατροφή.

 

Γιατί το κόκκινο κρέας μπορεί να βλάψει την υγεία;

 

Μπορεί το κόκκινο κρέας να αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών, βιταμινών του συμπλέγματος Β,.σιδήρου και ψευδάργυρου, αλλά η κατανάλωσή του συνοδεύεται από ορισμένους κινδύνους για την υγεία μας. Πιο συγκεκριμένα, το κόκκινο κρέας έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων.τύπων καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ συμβάλλει αποδεδειγμένα στην παχυσαρκία.

 

κόκκινο κρέας

 

Τα αυξανόμενα στοιχεία συνδέουν την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος με αυξημένους κινδύνους μη μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες αντιπροσώπευαν περίπου το 70% όλων των θανάτων παγκοσμίως το 2019, εξηγούν οι ερευνητές. Από τις παραπάνω, η στεφανιαία νόσος, τα εγκεφαλικά, ο διαβήτης και ο καρκίνος του εντέρου αποτελούσαν σχεδόν το ήμισυ (44%) αυτού του αριθμού, με τη στεφανιαία νόσο να υπερισχύει.

 

ψάρια

 

Από την άλλη πλευρά, τα ψάρια είναι πλούσια σε ωμέγα-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας (DHAκαι EPA), η.πρόσληψη των οποίων μπορεί να αποτρέψει τη στεφανιαία νόσο, καθώς και άφθονα σε ασβέστιο και βιταμίνη Β12. Έχουν επίσης το χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από οποιαδήποτε πηγή ζωικής τροφής, συμβάλλοντας έτσι στη βιωσιμότητα.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada