Home / Wellness  / Mind  / Άφησε την άνοιξη να σε γεμίσει με ελπίδα

Άφησε την άνοιξη να σε γεμίσει με ελπίδα

άνοιξη
Η άνοιξη έχει έρθει και μας υπενθυμίζει πόσο σημαντική είναι η ψυχολογία μας. Η φύση είναι εδώ για να μας πει ότι επέστρεψε, δίνοντας μας μία ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας.

 

Την εποχή αυτή που όλα ανθίζουν και ξαναγεννιούνται μέσα από τις στάχτες τους, είναι η κατάλληλη στιγμή να ανθίσουμε κι εμείς μαζί τους. Τα καταπράσινα δέντρα, η μυρωδιά των ανθισμένων λουλουδιών, αυτό το ζεστό συναίσθημα που μας δίνει το φως του ήλιου, είναι πράγματα που μας υπενθυμίζουν ότι η φύση είναι εδώ. Είναι εδώ για να μας πει να πιστέψουμε στην αναγέννηση και στην ελπίδα.

 

Άνοιξη

 

Δείτε παρακάτω πως θα αξιοποιήσετε αυτό το μαγικό δώρο, το οποίο η άνοιξη μας προσφέρει απλόχερα.

 
Απόλαυσε τη βόλτα σου

Μία βόλτα την περίοδο αυτή μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από ό,τι φαντάζεσαι. Αν ξεκινήσεις να παρατηρείς όλο το μεγαλείο της φύσης που σε περιβάλλει, τότε θα καταλάβεις και τη μαγεία της. Όπου και αν βρίσκεσαι, μπορείς να παρατηρήσεις την αναγέννηση που συμβαίνει γύρω σου. Μία τέτοια βόλτα δίπλα στην ανθισμένη φύση, προσφέρει χαλάρωση και είναι πραγματικά θεραπευτική. Είναι ο λόγος για να συνεχίσεις να ελπίζεις σε ένα καλύτερο αύριο.

 

άνοιξη

 

Απόλαυσε τη ζεστασιά του ήλιου

Καθώς η μέρα έχει μεγαλώσει και ο ήλιος σε συντροφεύει για περισσότερες ώρες, είναι μία ευκαιρία για να τον απολαύσεις. Άφησε τις ακτίνες του ήλιου να ακουμπήσουν το σώμα σου, κάνοντας τον εαυτό σου ένα με τη φύση. Μάλιστα, είναι αποδεδειγμένο ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Άφησε, λοιπόν, τον ήλιο να αυξήσει με φυσικό τρόπο τα επίπεδα σερατονίνης στον οργανισμό σου, δημιουργώντας έτσι μία θετική αύρα και ελπίδα για ζωή.

 

 

Προτίμησε εποχιακά φρούτα και λαχανικά

Όταν έρχεται η άνοιξη, φέρνει μαζί της και υπέροχα φρούτα και λαχανικά. Βρες, λοιπόν, αυτά που σου αρέσουν και συμπεριέλαβέ τα καθημερινά στη διατροφή σου. Τίποτα δεν μπορεί να σε ευχαριστήσει περισσότερο από ένα γεύμα με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Κακόμαθε, λοιπόν, τον ουρανίσκο σου, χαρίζοντας στον οργανισμό σου πλήθος βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να δεις τα πράγματα αλλιώς.

 

 

Φύτεψε το δικό σου φυτό

Καθώς όλα ανθίζουν, γιατί να μην φυτέψεις και εσύ κάτι; Δε χρειάζεται να έχεις κήπο. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία μικρή γλάστρα. Το να φροντίζεις ένα φυτό ή ένα λουλούδι, από την αρχή, μπορεί να δώσει νόημα στη ζωή σου. Θα σου δώσει το αίσθημα ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

 

 

Είναι αυτά τα μικρά πράγματα, λοιπόν, που μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση. Και η φύση έχει φροντίσει να μας διευκολύνει στο ταξίδι μας για αναζήτηση της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

 

Πηγή: Psycology Today

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada