Home / Wellness  / Health  / Η πανδημία στο επίκεντρο του 22ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Υγεία των Εφήβων

Η πανδημία στο επίκεντρο του 22ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου για την Υγεία των Εφήβων

Covid
Το 22ο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Υγεία των Εφήβων θα διεξαχθεί από τις 5-7 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διακεκριμένοι επιστήμονες, αλλά και νέοι άνθρωποι, θα φέρουν στο προσκήνιο τον αντίκτυπο του Covid στη σωματική και ψυχική υγεία των εφήβων.

 

Από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 22ο Περιφερειακό Ευρωπαϊκό Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Υγεία των Εφήβων. Εκεί, θα παρευρεθούν περισσότεροι από 130 επιστήμονες από 22 χώρες του κόσμου, με σκοπό να αναπτύξουν ποικίλες θεματικές σχετικές με την Υγεία των Εφήβων. Στο επίκεντρο αυτών θα βρεθεί ο αντίκτυπος του Covid-19 στην ανάπτυξη νέων και εφήβων.

 

Αυτήν τη φορά, οι διακεκριμένοι ομιλητές θα συζητήσουν μαζί με νέους και εφήβους για το πώς τους επηρέασε η πανδημία του Covid-19. Παράλληλα, θα τεθούν και άλλα σημαντικά ζητήματα σχετικά με την πανδημία. Για παράδειγμα, θα συζητηθούν τα διλλήματα που έχουν προκύψει στη διαχείριση και τον έλεγχο των άμεσων ή μακροπρόθεσμων συνεπειών. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν συνολικά 100 επιστημονικές εργασίες από νέους, αλλά και από καταξιωμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και 21 χώρες του εξωτερικού. Οι εργασίες αφορούν θεματολογίες όπως χρόνιες ασθένειες, αναπτυξιακή υγεία, ψηφιακή εγγραμματοσύνη και ψυχική υγεία.

 

teenager health

 

Διεπιστημονική προσέγγιση της εφηβικής υγείας

Ο τρόπος ζωής, που οδηγεί τους νέους στην ευεξία και σε μια πιο υγιή βάση, η προσέγγιση, αλλά και η αντιμετώπιση της διεμφυλικής βίας, του εκφοβισμού και της παρενόχλησης και η διαχείριση του νέου ψηφιακού περιβάλλοντος αποτελούν επίσης θέματα μεγάλου ενδιαφέροντος σε αυτό το συνέδριο. Σημαντικά θέματα της Εφηβικής Ιατρικής, όπως η διατροφή, ο εμβολιασμός, οι δερματικές παθήσεις, η αντισύλληψη και η αθλητική ιατρική, συμπεριλαμβάνονται στο επιστημονικό πρόγραμμα.

 

Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις αίθουσες του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την αρωγή της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής. Η τελετή έναρξης θα γίνει στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 5 Οκτωβρίου και ώρα 19:30. Εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της UNESCO θα είναι εκεί, για να μιλήσουν σχετικά με την ψυχική υγεία των εφήβων στη μέτα-Covid εποχή.

 

www.iaah-athens2022.gr

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada