Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Διατροφή μετά το Πάσχα

Διατροφή μετά το Πάσχα

διατροφή μετά το Πάσχα
Τι πρέπει να κάνεις για να αποτοξινωθείς μετά από τη μεγάλη κατανάλωση όλων των αγαπημένων εδεσμάτων του Πάσχα;

 

Μαγειρίτσα, αρνί, κοκορέτσι, πασχαλινά αυγά, τσουρέκια… Γεύσεις που μπορεί για πολλούς να είναι ευχάριστες, δίνουν όμως αρκετά λιπαρά και γενικότερα επιβαρύνουν τον οργανισμό, με πιο άμεσες συνέπειες τα φουσκώματα, τις δυσπεψίες, τη δυσκοιλιότητα και ένα γενικότερο αίσθημα βάρους. Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, για να αποτοξινωθείς λιγάκι και να επαναφέρεις τον οργανισμό σε μια καλύτερη κατάσταση;

Αυτό που χρειάζεται να κάνεις μετά το Πάσχα είναι να εξασφαλίσεις στον οργανισμό σου όλα τα θρεπτικά συστατικά που έλειπαν το περασμένο διάστημα και να ελαττώσεις αντίστοιχα τα τρόφιμα που έγινε υπερκατανάλωσή τους.

 

Φυτικές Ίνες = Αποκατάσταση ισορροπίας εντέρου

Οι φυτικές ίνες συμβάλλουν στην αύξηση της κινητικότητας του εντέρου, διευκολύνοντας και επιταχύνοντας τη διέλευση της τροφής. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βοηθούν να μειωθούν τα φουσκώματα, το βάρος και η δυσκοιλιότητα. Οι τροφές που θα μπορούσες να καταναλώσεις μετά το Πάσχα, για να πάρει ο οργανισμός σου φυτικές ίνες είναι οι εξής:

  • Άφθονα φρούτα
  • Λαχανικά
  • Όσπρια
  • Λαδερά
  • Ξηροί καρποί
  • Δημητριακά
  • Προϊόντα ολικής αλέσεως

 

healthy diet

 

Πάρ’ το χαλαρά με τα πολλά λιπαρά

Προτίμησε την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών, όπως ψάρι και κοτόπουλο αντί για κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό, αρνί, κατσίκι). Άσε για λίγο στην άκρη τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα, κρέμα γάλακτος ή σαντιγί και προτίμησε περισσότερο μέλι, μαρμελάδα, γλυκό του κουταλιού ή παστέλι.

 

Αύξησε την ποσότητα στο νερό

Πιθανόν το Πάσχα να υπήρξε μια κραιπάλη στο αλκοόλ. Επομένως, ένας καλός τρόπος για να το αλλάξεις αυτό είναι να αυξήσεις την ποσότητα νερού στην καθημερινότητα σου. Έτσι θα ενυδατώσεις τέλεια τον οργανισμό και θα βελτιώσεις την κατάσταση με τυχόν πρηξίματα, λόγω κατακράτησης υγρών.

 

Άσκηση

Αν δεν το είχες ξεκινήσει μέχρι τώρα, η περίοδος μετά το Πάσχα είναι πολύ καλή ευκαιρία για να προσθέσεις την άσκηση μέσα στην ημέρα σου. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βγεις μια βόλτα να περπατήσεις;

 

Συνοψίζοντας, χωρίς να έχεις τύψεις για όσα απόλαυσες το Πάσχα, προσπάθησε να κάνεις μερικές αλλαγές στη μέχρι τώρα διατροφή σου. Απομακρύνσου από τυχόν δίαιτες αποτοξίνωσης με χυμούς και σούπες. Να είσαι σίγουρος/η ότι το ίδιο το σώμα κάνει εξαιρετική αποτοξίνωση από μόνο του, χωρίς να χρειάζεται κάποια “χημική βοήθεια”.

 

Το άρθρο “Διατροφή μετά το Πάσχα” συντάχθηκε από την ομάδα της Restart Diet – Διαιτολόγοι – Διατροφολόγοι και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο CozyVibe.
Ακολουθήστε το Restart Diet σε InstagramFacebook & στο προσωπικό τους Site για οδηγίες σε σχέση με τη διατροφή σας, βίντεο με συνταγές & λύσεις για την οργάνωση της δίαιτάς σας.

[email protected]

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ * Η Γεωργία: η κόρη του ‘‘ας κάνουμε ένα meeting’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ / Msc στην αθλητική διατροφή, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (in progress) * Η Γιώτα: η κόρη της πατέντας! Β. Διαιτολόγος Διατροφολόγος / Master practitioner in eating disorders, ΚΕΑΔΔ * Η Ναταλία: η κόρη της οργάνωσης! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης / FODMAP/ IBSmanagement dietitian, King’s College London * Η Ευγενία: η κόρη του ‘‘πρώτα όμως cafe’’! Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος