Home / Good Life  / 5 μαγικοί Ελληνικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

5 μαγικοί Ελληνικοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

christmas trip
Δεν αντιλέγω, το εξωτερικό ως επιλογή για να δραπετεύσεις τα Χριστούγεννα, είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικό. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει να προσφέρει εξίσου αξιομνημόνευτες επιλογές, για να διασκεδάσεις τις φετινές γιορτές. 

 

Από τα Τρίκαλα μέχρι τη Σιάτιστα κι από τη Δράμα μέχρι τα Ζαγοροχώρια, αυτοί είναι οι κορυφαίοι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί της Ελλάδας! Είσαι έτοιμος να τους ανακαλύψεις;

 

◊ Τρίκαλα

 

Μία από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές επιλογές τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αποτελούν τα Τρίκαλα. Πολλοί τα αποκαλούν και Άμστερνταμ της Ελλάδας και όχι τυχαία, αφού τα μαγευτικά Τρίκαλα θυμίζουν κατά πολύ την Ολλανδική πρωτεύουσα. 

 

 

Η ομορφιά της πόλης, εντείνεται από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στον Μύλο των Ξωτικών, που επανήλθε φέτος, μετά από έναν χρόνο απουσίας.

 

Μάλιστα, κάθε χρόνο, κάτι διαφορετικό συμβαίνει μέσα στον μύλο των ξωτικών, ο οποίος συνδυάζει το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Φέτος, λοιπόν, την τιμητική τους έχουν οι Ιππότες. Εμφανίστηκαν στο σπίτι του Άγιου Βασίλη και θα συντροφεύσουν τους επισκέπτες του Μύλου.

 

 

◊ Δράμα

 

Μία ακόμα επιλογή και για τα φετινά Χριστούγεννα είναι η Ουρανούπολη, στη Δράμα. Μέχρι και τις 2 Ιανουαρίου του 2022 περιμένει για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους σε ένα φανταστικό χριστουγεννιάτικο ταξίδι. Οργανώνεται φέτος για 17η φορά και είναι το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό της Ελλάδας. 

 

Στόχος του δήμου Δράμας για φέτος, είναι η επίτευξη της καλύτερης Ουρανούπολης όλων των εποχών! 

 

 

Στη Δράμα, πέρα από την Ουρανούπολη, μπορείτε να αναζητήσετε και διαφορετικές διεξόδους, προκειμένου να περάσετε ενναλακτικά τις γιορτινές μέρες. Είναι ιδανική επιλογή τόσο για τους φυσιολάτρες, όσο και για τους λάτρεις του καλού κρασιού. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα σε απογοητεύσει!

 
◊ Ζαγοροχώρια

 

Τα Ζαγοροχώρια βρίσκονται στον νομό Ιωαννίνων και είναι ένα ονειρεμένο σύμπλεγμα 46 χωριών. Μπορεί να μη διαθέτουν κάποιο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο, είναι όμως ένας προορισμός διαχρονικά αξεπέραστος, χάρη στη γραφική ομορφιά των τοπίων του. 

 

 

Το κακό με τον μεγάλο αριθμό χωριών είναι πως είναι πρακτικά αδύνατον να τα γυρίσει κανείς με μία μόνο επίσκεψη. Από την άλλη, αυτό δίνει περισσότερες επιλογές στους επισκέπτες τους, να περάσουν αξεπέραστα τα φετινά Χριστούγεννα. Οι επιλογές σου μπορεί να κυμανθούν από τη γευστική ανακάλυψη της τοπικής κουζίνας -μη χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τις υπέροχες πίτες- μέχρι και τις επισκέψεις στα ξωκλήσια, που κοσμούν τα χωριά.

 

◊ Καστοριά

Η Καστοριά σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή, όποια περίοδο κι αν επιλέξεις να την επισκεφτείς. Ωστόσο, κατά την εορταστική περίοδο, θα βρεθείς ανάμεσα σε μία εξαιρετικά πλούσια λίστα από επιλογές, που βρίσκονται στο εορταστικό της πρόγραμμα. Το πρώτο πράγμα, βέβαια, που πρέπει να κάνεις, είναι ο μικρός γύρος της λίμνης.

 

 

Στην Καστοριά θα συναντήσεις και τη “Μαγική Λιμνοπολιτεία”, που αποτελείται από το σπιτάκι του Άγιου Βασίλη, το ταχυδρομείο, το καρουζέλ, τα συγκρουόμενα και το παγοδρόμιο. 

 

 

Αν, πάλι, θέλεις να εξερευνήσεις και άλλες περιοχές που ανήκουν στην Καστοριά, μπορείς πάντα να επιλέξεις το Άργος Ορεστικό ως εναλλακτική. Έτσι, θα έχεις μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τον συγκεκριμένο προορισμό, αλλά και για τους φιλόξενους κατοίκους της περιοχής.

 

◊ Σιάτιστα

 

Αν έχεις βαρεθεί τις πιο τουριστικές επιλογές και επιθυμείς να γνωρίσεις άλλες, πιο παραδοσιακές πλευρές της Ελλάδας, ίσως να πρέπει να επισκεφτείς την Κοζάνη. Βέβαια, θα σε πάω λίγο πιο πέρα από τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και θα σου προτείνω να επισκεφτείς τη Σιάτιστα.

 

 

Στη Σιάτιστα, τα Χριστούγεννα είναι συνυφασμένα με την παράδοση και τα έθιμα. Ανάμεσά τους τα Κόλιαντα και οι Κλαδαριές. 

 

 

 

Οι προορισμοί είναι πολλοί. Aυτό μου μετράει περισσότερο, είναι η παρέα. Φρόντισε, λοιπόν, να πάρεις μαζί σου ανθρώπους, που αξίζει να δεις μαζί τους κάθε γωνιά του κόσμου σε κάθε εποχή!

 

All Photos: Instagram

[email protected]

“But how could you live and have no story to tell?” ― Fyodor Dostoevsky, White Nights