Home / Good Life  / Art & Culture  / Οι καλύτερες Christmas movies όλων των εποχών

Οι καλύτερες Christmas movies όλων των εποχών

Christmas movies
Καναπές, χουχούλιασμα, ζεστό κακάο και κλασικές Christmas movies με τους αγαπημένους σου. Christmas is here, bringing good cheer!

 

Μια από τις καλύτερες στιγμές των γιορτών είναι να κουλουριαστείς στον καναπέ με λίγο ζεστό κακάο και να επιδοθείς σε έναν αληθινό χριστουγεννιάτικο κινηματογραφικό μαραθώνιο. Ένα είναι σίγουρο! Τη λίστα με τις κλασικές Christmas movies, που ακολουθεί, θα τη λατρέψει όλη η οικογένεια.

 

Μια Υπέροχη Ζωή, 1946

 

 

Η ταινία Μια Υπέροχη Ζωή (It’s a Wonderful Life), σε σκηνοθεσία Φρανκ Κάπρα, αποτελεί κινηματογραφική προσαρμογή του μυθιστορήματος του Φίλιπ βαν Ντόρεν Στερν “The Greatest Gift”. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε στην 11η θέση στη λίστα με τις 100 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών και δικαίως θεωρείται μια από τις κλασικότερες Christmas movies.

 

Το Θαύμα της 34ης Οδού, 1947

 

 

Η ταινία Miracle on 34th Street γυρίστηκε το 1947, σε σκηνοθεσία Τζορτζ Σίτον. Αποτελεί κινηματογραφική προσαρμογή του ομώνυμου διηγήματος του Βάλενταϊν Ντέιβις. Το 2005, η ταινία επελέγη από τη Βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κογκρέσου ως τμήμα του Εθνικού Μητρώου Κινηματογράφου, ως πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.

 

Ρούντολφ το Ελαφάκι, 1964

 

 

Η ταινία Rudolph the Red-Nosed Reindeer είναι ένα χριστουγεννιάτικο τηλεοπτικό stop motion classic κινουμένων σχεδίων. Βασίστηκε στο ομώνυμο τραγούδι του Johnny Marks. Στην Αμερική, μεταδίδεται τηλεοπτικά κάθε χρόνο από το 1964, καθιστώντας την τη μακροβιότερη συνεχή τηλεοπτική, χριστουγεννιάτικη προβολή.

 

Πολυθρόνα για Δύο, 1983

 

 

Η ταινία Trading Places είναι αμερικανική κωμωδία του 1983 σε σκηνοθεσία Τζον Λάντις. Ο Νταν Άκροϊντ και ο Έντι Μέρφι βλέπουν τις ζωές τους να αλλάζουν, εξαιτίας ενός δαιμόνιου στοιχήματος των ηλικιωμένων χρηματιστών και αδερφών Ντιουκ.

 

Μόνος στο Σπίτι, 1990

 

 

Από το 1990, που πρωτοκυκλοφόρησε, το Home Alone θεωρείται από πολλούς ως μια από τις κορυφαίες Christmas movies. Η τεράστια εισπρακτική της επιτυχία έκανε πλούσιο τον πρωταγωνιστή της Μακόλεϊ Κάλκιν. Επίσης, οδήγησε σε τέσσερις συνέχειές της, που, όμως, δεν κατάφεραν να αγγίξουν την επιτυχία της πρωτότυπης.

 

Ο Κατεργάρης των Χριστουγέννων, 2000

 

 

Η λίστα των καλύτερων Christmas movies συνεχίζεται με το How the Grinch Stole Christmas, τη χριστουγεννιάτικη ταινία φαντασίας του Ron Howard. Η ταινία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Dr. Seuss (1957). Ο Jim Carrey πρωταγωνιστεί ως ο ομώνυμος χαρακτήρας, ενώ ο Anthony Hopkins έχει αναλάβει την αφήγησή της.

 

Το Πολικό Εξπρές, 2004

 

 

Το Polar Express είναι μια χριστουγεννιάτικη ταινία φαντασίας κινουμένων σχεδίων του 2004. Σενάριο και σκηνοθεσία ανήκουν στον Robert Zemeckis. Βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό βιβλίο του 1985 του Chris Van Allsburg και με τον Tom Hanks στον πρωταγωνιστικό ρόλο είναι από τα must-watch και αυτών των Χριστουγέννων.

 

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία, 2009

 

 

Άλλη μια ταινία σε σενάριο και σκηνοθεσία Robert Zemeckis φιγουράρει στη λίστα μας. Το A Christmas Carol, του 2009, βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Charles Dickens. Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth και Robin Wright Penn κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

 

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin