Home / Good Life  / Ζήσε την απόλυτη φθινοπωρινή απόδραση στα Μετέωρα

Ζήσε την απόλυτη φθινοπωρινή απόδραση στα Μετέωρα

Τα Μετέωρα εκπέμπουν μία μοναδική μυστηριακή ενέργεια, προσφέροντας ένα ήσυχο καταφύγιο γαλήνης και ηρεμίας, μακριά από την πόλη. Με μία εκδρομή στο χωριό της Καλαμπάκας, είναι σίγουρο ότι θα βιώσεις την απόλυτη έννοια της φθινοπωρινής απόδρασης.

 

Τώρα που πλησιάζει το σαββατοκύριακο, είναι η κατάλληλη στιγμή για να οργανώσεις μία γρήγορη εκδρομή και να κάνεις “recharge”, μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης! Τα Μετέωρα είναι ο κατάλληλος προορισμός, για μία τέτοιου είδους εξόρμηση. Πλούσια φύση, ηρεμία, γαλήνη και μία απρόσκοπτη θέα θα σε ταξιδέψουν σε έναν άλλο κόσμο, κάνοντάς σε να βιώσεις την απόλυτη έννοια της φθινοπωρινής απόδρασης.

 

Μετέωρα

 

Ζήσε την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη στα Μοναστήρια των Μετεώρων 

Μέσα από μία μοναδική ξενάγηση στις Μονές και τα Ερειπωμένα Μοναστήρια των Μετεώρων, μπορείς να βρεις την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη. Σήμερα, στα Μετέωρα υπάρχουν συνολικά 6 ανακαινισμένα μοναστήρια. Μερικά από αυτά είναι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και του Αγίου Στεφάνου. Ωστόσο, εκεί που πραγματικά μπορείς να βρεις την απόλυτη ηρεμία, είναι στα ερειπωμένα μοναστήρια της περιοχής. Ένα μοναστήρι, που εκπέμπει τη μυστηριακή ενέργεια ενός ερειπωμένου τόπου, είναι αυτό του Αγίου Δημητρίου.

 

 

 

Εξερεύνησε τη φύση κάνοντας rafting 

Για τους πιο τολμηρούς, που αναζητούν πάντοτε την εμπειρία της αδρεναλίνης, υπάρχει η δυνατότητα rafting στον Πηνειό ποταμό. Το μαγικό τοπίο, που δημιουργεί ο συνδυασμός των Μοναστηριών και των βράχων, μπορεί να χαρίσει μία από τις πιο αξέχαστες εμπειρίες σε αυτήν την φθινοπωρινή απόδραση. Μάλιστα, η διαδρομή έχει βαθμό δυσκολίας 2, πράγμα που την καθιστά κατάλληλη για όλη την οικογένεια. Εσύ, τι περιμένεις;

 

Μία μοναδική εμπειρία αναρρίχησης στα Μετέωρα

Η επίσκεψη στα Μετέωρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να δοκιμάσεις τις δυνάμεις σου στην αναρρίχηση. Υπάρχουν διάφοροι σύλλογοι που πραγματοποιούν δραστηριότητες αναρρίχησης, σε κάθε σημείο της περιοχής. Όσο δύσκολο και αν σου φανεί στην αρχή, είναι σίγουρο ότι η θέα θα σε ανταμείψει!

 

 

Πεζοπορία με θέα το πανέμορφο φυσικό τοπίο

Μία φθινοπωρινή απόδραση στα Μετέωρα πρέπει να περιλαμβάνει πεζοπορία στη φύση! Αν δεν είσαι λάτρης των extreme sports, τότε μπορείς να απολαύσεις την άπλετη θέα της φύσης μέσω της πεζοπορίας!

 

 

Όπως και αν επιλέξεις να περάσεις τις διακοπές σου στα Μετέωρα, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μαγευτείς από αυτό το ιδιαίτερο “έργο τέχνης” που δημιούργησε η φύση.

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada