Home / Wellness  / Diet & Fitness  / Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις την καλλισθενική γυμναστική;

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις την καλλισθενική γυμναστική;

καλλισθενική γυμναστική
Η καλλισθενική προπόνηση είναι ένα από τα μεγαλύτερα fitness trends, που αξίζει να δοκιμάσεις! 

 

Μπορεί η καλλισθενική γυμναστική να είναι ένα από no1 fitness trends των τελευταίων χρόνων, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι έχει τις ρίζες της από την αρχαιότητα. Η καλλισθενική αποτελούσε δημοφιλή μέθοδο εκγύμνασης στην αρχαία Ελλάδα και, πιο συγκεκριμένα,.στα Ταυροκαθάψια, όπου η γυμναστική γινόταν με το βάρος του σώματος. Μάλιστα, πολλοί λένε ότι την χρησιμοποιούσαν και οι Σπαρτιάτες, στα στρατόπεδα προπόνησής τους.  Οι πιο γνωστοί fitness influncers που επανέφεραν την καλλισθενική γυμναστική στις σύγχρονες μεθόδους προπόνησης είναι ο Hannibal for King και ο Frank Medrano,.ενώ, αυτήν τη στιγμή, ένας από τους κορυφαίους προπονητές της καλλισθενικής είναι ο Simon Ata.

 

 

Μία προπόνηση βασισμένη στην καλλισθενική γυμναστική περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης (με το σωματικό βάρος του ασκούμενο), με αρκετές επαναλήψεις και μέτριο ρυθμό κίνησης, οι οποίες γυμνάζουν μεγάλες μυϊκές ομάδες,.με στόχο τη βελτίωση της ευελιξίας και της δύναμης του σώματος. Μάλιστα, μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Exersice & Fitness έδειξε ότι η προπόνηση με το σωματικό βάρος.έχει παρόμοια αποτελέσματα στο χτίσιμο της μυϊκής μάζας με τις ασκήσεις που απαιτούν έξτρα βάρος.

 

Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από την καλλιθενική γυμναστική;

Η κεντρική φιλοσοφία της καλλισθενικής προπόνησης είναι συνυφασμένη με το ίδιο της όνομα, κάλλος (ομορφιά) και σθένος (δύναμη). Κατά τη διάρκεια μίας τέτοιου είδους προπόνησης, ο ασκούμενος εκπαιδεύεται τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά, αποκτώντας, έτσι, άρτια αντίληψη του σώματός του, του περιβάλλοντα χώρο του, καθώς και των κινήσεων του, ενώ κάθε σκληρή προσπάθεια επιβραβεύεται με την ομορφιά, τη συμμετρία και τη σωστή στάση του σώματος.

 

 

Ποια είναι τα οφέλη της καλλισθενικής;
  • Αύξηση δύναμης και αντοχής
  • Βελτίωση στάσης του σώματος, ισορροπίας και ευλυγισίας
  • Βελτίωση φυσικής κατάστασης
  • Βελτίωση ψυχικής υγείας

 

Γιατί αξίζει να δοκιμάσεις την καλλισθενική προπόνηση;
  • Μπορείς να γυμναστείς οπουδήποτε, καθώς δε χρειάζεσαι εξοπλισμό.
  • Μπορείς να τη συνδυάσεις με διαφορετικά στυλ προπόνησης, όπως cardio.
  • Είναι μία σχετικά εύκολη άσκηση για αρχάριους, καθώς οι προπονήσεις μπορούν να διαμορφωθούν εύκολα για κάθε επίπεδο, ξεκινώντας αρχικά με απλές ασκήσεις, όπως τα squats.
  • Τέλος, η καλλισθενική είναι μία προπόνηση εύκολη στην τροποποίηση, αρκεί να είσαι δημιουργικός!

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada