Home / Wellness  / Health  / Δωρεάν εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Δωρεάν εξετάσεις για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα

Δωρεάν εξετάσεις
Στο πλαίσιο της Εαρινής Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Εξέτασης, το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας του ΕΟΔΥ πραγματοποιεί δωρεάν και ανώνυμα ελέγχους για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

Για 11η συνεχή χρονιά, η 3η εβδομάδα του Μαΐου ενθαρρύνει τους δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, τις κοινότητες και τις δομές υγείας σε όλη την Ευρώπη να πραγματοποιήσουν δωρεάν εξετάσεις για τον HIV, τις Ηπατίτιδες Β και C, καθώς και για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα, προωθώντας την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα οφέλη της έγκαιρης εξέτασης των εν λόγω νοσημάτων.

 

Το Κέντρο Σεξουαλικής Υγείας ΕΟΔΥ, στην Πολυκλινική Αθηνών, θα πραγματοποιήσει δωρεάν ανώνυμους και εμπιστευτικούς ελέγχους, για HIV/AIDS, Ηπατίτιδα B και C, Σύφιλη, Χλαμύδια και Γονόρροια. Ο έλεγχος θα πλαισιώνεται από συμβουλευτική πριν και μετά την εξέταση (pre and post-counseling),.ιατρική καθοδήγηση σε θέματα σεξουαλικής υγείας, αλλά και διανομή προφυλακτικών και έντυπου ενημερωτικού υλικού.

 

Παράλληλα, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας “Θετική Φωνή”, σε συνεργασία με τα Κέντρα Πρόληψης & Σεξουαλικής Υγείας Checkpoint, πραγματοποιούν δωρεάν εξέταση για HIV και ιογενείς ηπατίτιδες στο Ath Checkpoint και στο Thess Checkpoint, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά για δωρεάν, γρήγορες, εμπιστευτικές εξετάσεις χωρίς ραντεβού 12.00 με 19.30 (πλην Κυριακής).

 

Επίσης, θα διενεργηθούν δωρεάν εξετάσεις στα εξής σημεία:

 

Δευτέρα 15/5

17.00 – 21.00 Πλατεία Αμερικής, Αθήνα

Τρίτη 16/5

10.00 – 14.00 Μονάδα Streetwork ΟΚΑΝΑ, Θεσσαλονίκη

17.00 – 21.00 Πλατεία Ομόνοιας, πεζόδρομος Μαρίκας Κοτοπούλη, Αθήνα

Πέμπτη 18/5

12.00 – 15.00 Πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη (σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – Μονάδα Άμεσης Πρόσβασης με υπηρεσίες κινητής μονάδας ΕΣΠΑ)

17.00 – 21.00 Πλατεία Αγίου Παντελεήμονα, Αθήνα

Παρασκευή 19/5

10.00 – 14.00 Δενδροπόταμος (σε συνεργασία με την ομάδα streetwork του ΟΚΑΝΑ)

17.00 – 21.00 Πλατεία Βικτωρίας, Αθήνα

Σάββατο 20/5

00.00-03.00 Enola Bar, Θεσσαλονίκη

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada