Home / Wellness  / Health  / Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας

mitrotita
Την Κυριακή 14 Μαΐου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η Ημερίδα Υπογονιμότητας του mitrotita.gr στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Την ίδια ημέρα που στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου εορτάζεται επισήμως η γιορτή της Μητέρας.

 

Στην ημερίδα έλαβαν μέρος ως ομιλητές εξαίρετοι επιστήμονες του τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, καθώς και ειδικευμένοι επιστήμονες ψυχικής υγείας. Αναλύθηκαν σε βάθος ιατρικά θέματα που άπτονται της Υπογονιμότητας και απασχολούν το μεγαλύτερο ποσοστό των ζευγαριών που έρχονται αντιμέτωπα με αυτήν την πραγματικότητα, με τρόπο κατανοητό και επιστημονικά τεκμηριωμένο από όλους τους επιστημονικούς συνεργάτες που έλαβαν τον λόγο. Μετά το τέλος κάθε ομιλίας, τα ζευγάρια είχαν τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις ερωτήσεις τους προς τους ειδικούς και να πάρουν εμπεριστατωμένες απαντήσεις σε κάθε τους απορία.

 

ημερίδα υπογονιμότητας

 

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στον τομέα της ψυχικής υγείας των ζευγαριών και ένα μεγάλο μέρος της ημερίδας.κάλυψαν με ομιλίες τους ειδικοί επιστήμονες του χώρου. Σημαντική υπήρξε η παρουσία και η στήριξη της Αντιδημάρχου.Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, κ. Κατερίνας Γκαγκάκη,.της Προέδρου των Lions New Voices Ελλάδος, κ. Όλγας Παυλίδου-Κουντρουμπή.και της Προέδρου της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής & Ψυχοθεραπεύτριας, κ. Μαρίας Ζάγκα.

 

 

Μεγάλη συγκίνηση και θαυμασμό προκάλεσαν, επίσης, οι ομιλίες δύο Υπογόνιμων γυναικών, της κ. Ξανθής Τσιάρα και της κ. Ζαφειρίας Καραγιαννίδη. Και οι δύο περιέγραψαν βιωματικά τον αγώνα τους στην Υπογονιμότητα,.δίνοντας δύναμη και κουράγιο σε όλα τα Υπογόνιμα ζευγάρια που μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

ημερίδα υπογονιμότητας Γκαγκάκη ημερίδα υπογονιμότητας

 

Η ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη οργανωμένη δράση του mitrotita.gr στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της έγκυρης επιστημονικής ενημέρωσης, αλλά και της συνεχούς προσπάθειάς του, ώστε το πρόβλημα της Υπογονιμότητας να σταματήσει να αποτελεί ένα ακόμα ταμπού της σημερινής κοινωνίας. Τα τρία αυτά στοιχεία αποτελούν και τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το όραμα της ιδρύτριας του mitrotita.gr και δημιουργού της ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΠΥΛΗΣ, Βίκυς Χαντζάκου και των συνεργατών της Κατερίνας Χάσκα και Μαρλού Ξηνταριανού, ιδρυτριών της Creatists και της Betterfly digital.

 

Το mitrotita.gr θα συνεχίσει τις οργανωμένες δράσεις του και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, έχοντας ως στόχο την έγκυρη επιστημονική ενημέρωση και υποστηρίζοντας πλήρως το όραμα για το οποίο δημιουργήθηκε.

 

mitrotita.gr

FB: @mitrotita.gr

IG: mitrotita.gr

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin