Home / Good Life  / Ανακαλύπτοντας την Πορτογαλία

Ανακαλύπτοντας την Πορτογαλία

Πορτογαλία
Η γοητεία της Πορτογαλίας δε σταματά στην πρωτεύουσά της, τη Λισαβόνα. Η Πορτογαλία έχει κληθεί να μαγέψει κάθε ανήσυχο πνεύμα, αλλά και εκείνους που αναζητούν την ομορφιά σε κάθε γωνιά της γης, με τα έντονα χρώματα, τα επιβλητικά μνημεία της, τις παραδοσιακές γεύσεις της, καθώς και με τον ιδιαίτερα φιλόξενο λαό της.

 

Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, μαζί τα πιο όμορφα μέρη, που μπορείς να επισκεφτείς στην Πορτογαλία.

 

Ακτή Comporta

Ως μέρος του φυσικού καταφυγίου Liman-Sado, η ακτή Comporta έχει καταφέρει να διατηρήσει τη φυσική του ομορφιά ανά τα χρόνια. Τα νερά που βρίσκονται βόρεια, στη χερσόνησο της Τροίας, είναι φιλικά για τις οικογένειες, ενώ η παραλία που βρίσκεται στο νότιο άκρο της ακτής, Praio do Carvalhal, είναι ιδανικά για τους λάτρεις του serfing.

 

 
Αμπελώνες Douro Valley

Δεν είναι τυχαίο που ο μυθιστοριογράφος José Saramago περιέγραψε την περιοχή ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Η ελικοειδής πλωτή οδός της οινοπαραγωγικής περιοχής της Douro Valley διασχίζει το καταπράσινο τοπίο, δημιουργώντας ένα μοναδικό σκηνικό, που θυμίζει έργο τέχνης.

 

 
Σπήλαια Banagile

Ο επίγειος παράδεισος της Πορτογαλίας βρίσκεται κρυμμένος στην θαλάσσια σπηλιά Benagil, με τις ακτίνες του ηλίου να διαπερνούν τον φυσικό φεγγίτη να δημιουργούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά.

 

Πορτογαλία

 
Aveiro

Το Aveiro-ή αλλιώς Πορτογαλική Βενετία-είναι μία μικρή και ήσυχη πόλη, γνωστή για τα κανάλια της. Με μία επίσκεψη στο Aveiro θα ανακαλύψετε τον πορτογαλικό πολιτισμό,ο οποίος αναμειγνύεται αριστοτεχνικά με τη βενετική κουλτούρα.

 

 
Τα ηλιοτρόπια του Alentejo

Μέσα στην καρδιά του Alentejo, τα ανθισμένα ηλιοτρόπια κινούν το ενδιαφέρον όλον τον ταξιδιωτών. Μάλιστα, ανακαλύπτοντας την περιοχή, θα συναντήσετε δεκάδες ντόπιους μελισσοκόμους και προμηθευτείτε το ακατέργαστο μέλι girassol.

 

Πορτογαλία

 
Πορτογαλική κουζίνα

Φυσικά, ένα ταξίδι δεν μπορεί να είναι ολοκληρωμένο, αν δε δοκιμάσεις τα παραδοσιακά πιάτα του προορισμού που έχεις επιλέξει,.έχοντας συλλέξει έτσι κάθε δυνατή εμπειρία. Η Πορτογαλία εκτός από τον μπακαλιάρο της, φημίζεται για την Caldo Verde-σούπα με κρεμμύδια, πατάτες και καλέ-, τα Feijoada-μαγειρευτά φασόλια-και το Grango piri piri, μία από τις πιο διάσημες πορτογαλικές σπασιαλιτέ, με βάση το κοτόπουλο.

 

Πορτογαλία

 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada