Home / Men  / Grooming  / Η απόλυτη ανδρική περιποίηση προσώπου για το καλοκαίρι

Η απόλυτη ανδρική περιποίηση προσώπου για το καλοκαίρι

ανδρική περιποίηση προσώπου
Το ανδρικό δέρμα μπορεί να έχει λιγότερες απαιτήσεις, αλλά δεν παύει να χρειάζεται φροντίδα, για να παραμένει υγιές. Ας δούμε κάποια από τα βασικά βήματα για μία ολοκληρωμένη ανδρική περιποίηση προσώπου, ιδανική για το καλοκαίρι.

 

Όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται! Και τι καλύτερο από ένα καθαρό πρόσωπο;

Ξεκινώντας την ανδρική περιποίηση προσώπου, χρησιμοποίησε ένα ελαφρύ καθαριστικό, που θα απομακρύνει λιπαρότητα και ιδρώτα. Ένα ελαφρύ καθαριστικό θα απομακρύνει και άλλες ακαθαρσίες, που μπορεί να επιβαρύνουν το δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Συνέχισε με μία ενυδατική κρέμα με βάση το νερό, που θα απορροφηθεί εύκολα, χωρίς να αφήσει κατάλοιπα. Αν ξυρίζεσαι συχνά, τότε μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις ένα ενυδατικό after shave balm. Απόφυγε προϊόντα με αλκοόλ ή άρωμα, καθώς μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα.

 

 
Μην ξεχνάς ποτέ το αντηλιακό!

Όπως σε όλες τις ρουτίνες περιποίησης, έτσι και στην ανδρική περιποίηση προσώπου, το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό! Εφάρμοσέ το σε όλο το πρόσωπο, τον λαιμό, τον σβέρκο και μην ξεχνάς τα αυτιά, που είναι συνήθως ιδιαίτερα εκτεθειμένα στον ήλιο. Φρόντισε να ανανεώνεις το αντηλιακό σου μέσα στην ημέρα και συχνότερα αν εργάζεσαι σε εξωτερικούς χώρους.

 

 

Το πιο σημαντικό βήμα στη βραδινή φροντίδα του δέρματος είναι ο καλός καθαρισμός.

Καθώς ο στόχος σου είναι, όχι μόνο να καθαρίσεις το δέρμα από τους ρύπους της ημέρας, αλλά και να αφαιρέσεις τη συσσωρευμένη ποσότητα αντηλιακού, η καλύτερη μέθοδος είναι το double cleansing. Με τον πρώτο καθαρισμό, απομακρύνεις κυρίως το αντηλιακό, που είναι συνήθως αδιάβροχο, άρα και πιο επίμονο. Επομένως, καλό είναι να προτιμήσεις ένα cleansing balm ή oil και να το αφαιρέσεις με μια βρεγμένη και στυμμένη πετσετούλα. Η πετσέτα κάνει μια ελαφριά απολέπιση, οπότε, με αυτόν τον τρόπο, θα πεις αντίο και στα μαύρα στίγματα στη μύτη. Με το δεύτερο καθάρισμα, απομακρύνονται όλοι οι υπόλοιποι ρύποι. Αν δε χρησιμοποιείς αντηλιακό, δε χρειάζεται να κάνεις και τα δύο στάδια, αλλά θέτεις το δέρμα σου σε σοβαρό κίνδυνο.

 

 

Ολοκλήρωσε την ανδρική περιποίηση προσώπου με την ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σου. Ωστόσο, μην παραμελήσεις την περιοχή γύρω από τα μάτια.

 

Παρέμεινε ενυδατωμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και μην ξεχνάς να χαμογελάς!

 

Ειρήνη Κανδαράκη

Nail & MUA, Soulrockers make up team

 

eirini kandaraki soulrockers

Οι σπουδές μου στην τέχνη του μακιγιάζ, όπως επίσης και στη χημεία/μικροβιολογία, μου δίδαξαν πολλά. Σαν δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, μου έμαθαν να προσεγγίζω από τη μια τα πράγματα με φαντασία και θέληση για έκφραση και από την άλλη με λογική και αποτελεσματικότητα. Θα χαρώ πολύ να ανακαλύψουμε μαζί τα trends κάθε εποχής!

 

Soulrockers make up team

IG: soulrockersmakeup

FB: @soulrockersmakeup

[email protected]

Έχοντας ως εργαλείο την αγάπη τους για το μακιγιάζ, η Μάχη Σαρφάτη και η Ελένη Οικονομάκου δημιουργούν εδώ και πολλά χρόνια εικόνες, κάνοντας πιο όμορφες όσες γυναίκες τις εμπιστεύονται. Μέσα από το COZYVIBE.gr, μας προσκαλούν σε ένα ταξίδι γεμάτο beauty tips, νέες τάσεις και πολλά ακόμα μυστικά ομορφιάς.