Home / Good Life  / Ώρα να ετοιμάσουμε διακοπές στη Σαρδηνία!

Ώρα να ετοιμάσουμε διακοπές στη Σαρδηνία!

Σαρδηνία

Η Σαρδηνία, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου, αποτελεί μία μαγική ιδέα για τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές σας!

 

Ονειρεύεστε καλοκαιρινές διακοπές πέρα από την Ελλάδα; Η Ιταλία και τα νησιά της είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα τη Σαρδηνία, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου. Οι υπέροχες παραλίες της, τα κρυστάλλινα νερά και ο συνδυασμός των Ιταλικών vibes με την εξωτική ομορφιά την καθιστούν τον κατάλληλο καλοκαιρινό προορισμό. Κάτι που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι προσφέρει και γαλήνια μέρη για χαλάρωση, αλλά και μέρη που προσφέρονται για έντονη διασκέδαση!

 

Βέβαια ακόμα και αν η Σαρδηνία είναι αυτόνομη περιοχή της Ιταλίας, οι δυο μεγαλύτερες πόλεις της, το.Αλγκέρο και το Κάλιαρι, μοιάζουν περισσότερο με τη Βαρκελώνη. Και αυτό γιατί είχαν κατακτηθεί κάποιο διάστημα από Καταλανούς εισβολείς. Θα βρείτε γραφικά σοκάκια, αρχοντικά κτίρια, μικρά αξιοθέατα μεγάλης ιστορικής σημασίας και φυσικά καταστήματα, καφετέριες και εστιατόρια για τις βόλτες σας.

 

 

Σε ποια σημεία του νησιού ξεδιπλώνεται η ιστορία του; Στο Σάσσαρι θα βρείτε τη Fontana di Rosello και το παλάτι Piazza d’ Italia. Επισκεφτείτε την αρχαία πόλη Θάρρος, όπου και βρίσκονται θεμέλια ναών και σπιτιών από τη ρωμαϊκή εποχή, καθώς και λουτρά. Το χωριό Castelsardo είναι βγαλμένο από παραμύθι. Στην κορυφή ένα μεσαιωνικό κάστρο και γύρω του μέχρι τη θάλασσα πολύχρωμα σπιτάκια. Αν θέλετε να ζήσετε την κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού επισκεφτείτε τη Costa Smeralda.

 

 

Φυσικά, η Σαρδηνία φημίζεται και για τις top παραλίες της: Punta Molentis, Romazzino, Is.Arenas Biancas, Pittulongu, Rena Majori, Pelosa, Cala Goloritze αλλά και πολλές ακόμα σας περιμένουν για υπέροχες καλοκαιρινές διακοπές! Μεσογείου.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.