Home / Family  / Το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” επιστρέφει δυναμικά!

Το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα” επιστρέφει δυναμικά!

Το πρόγραμμα “Παιδί και θάλασσα” στοχεύει στη διασκέδαση των παιδιών και στην εξοικείωσή τους με τον μαγικό κόσμο της θάλασσας!

 

Αρκετοί είναι οι δήμοι ανά την Ελλάδα, που για μία ακόμη χρονιά φροντίζουν για την καλοκαιρινή διασκέδαση των μικρών τους δημοτών. Το πρόγραμμα “Παιδί και θάλασσα” έχει ως στόχο να βοηθήσει στην εξοικείωση των παιδιών με το υγρό στοιχείο, προσφέροντας μοναδικές στιγμές χαράς σε πανέμορφες παραλίες. 

 

Πάμε να δούμε τους δήμους, στους οποίους μπορεί κανείς να αναζητήσει το πρόγραμμα “Παιδί και θάλασσα”, δηλώνοντας συμμετοχή.

 

Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγ.Παύλου και Πεύκων

Εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγ.Παύλου και Πεύκων θα έχουν φέτος το καλοκαίρι την ευκαιρία να απολαύσουν, με ελάχιστο αντίτιμο, ημερήσιες εκδρομές στα πανέμορφα και καταπράσινα νερά της Χαλκιδικής, και συγκεκριμένα στα Μυκονιάτικα.

Το πρόγραμμα “Παιδί και θάλασσα” απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών, και στοχεύει στη διασκέδαση των παιδιών και στην εξοικείωσή τους με τον μαγικό κόσμο της θάλασσας. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, θα ξεκινούν με λεωφορεία, καθημερινά, εκτός Σαββατοκύριακου, στις 8:15 το πρωί για την παραλία των Μυκονιάτικων Χαλκιδικής και θα επιστρέφουν στη 1 μετά το μεσημέρι, έχοντας τη δυνατότητα να επιλέξουν μία από τις τέσσερις περιόδους, και συγκεκριμένα:

 

Α΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 20 έως 24 Ιουνίου 2022

Β΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2022

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 4 έως 8 Ιουλίου 2022

Δ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 11 έως 15 Ιουλίου 2022

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα παρακάτω:

Γραφείο Αθλητισμού (για τις Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών)
Τ: 231 332 9560, 231 062 8475 (8 π.μ.-8 μ.μ.)

Πολιτιστικό-Αθλητικό Κέντρο Πεύκων (για τη Δ.Ε. Πεύκων)
Τ: 231 067 4653 (8 π.μ.-3 μ.μ.)

Δημοτικό Ωδείο Αγίου Παύλου (για τη Δ.Ε. Αγ. Παύλου)
Τ: 231 021 0679 (2 μ.μ.-7:30 μ.μ.)

 

www.dimosneapolis-sykeon.gr

 

 

Δήμος Θέρμης

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας του δήμου Θέρμης να παρέχει σε νέες και νέους τη δυνατότητα συμμετοχής σε ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ διοργανώνει και φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα “Παιδί και Θάλασσα”.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά δημοτών και κατοίκων του Δήμου Θέρμης 7-14 χρονών, δηλαδή όσα έχουν γεννηθεί τα έτη 2008 έως και 2015. Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικείωση των παιδιών με το νερό, με στόχο να βελτιώσουν τις ικανότητές τους στην επίπλευση και στην τεχνική κολύμβηση, ώστε να αποβάλλουν τις φοβίες τους μέσω του ομαδικού παιχνιδιού. Παράλληλα, τα παιδιά απασχολούνται με ομαδικά παιχνίδια στη θάλασσα και στην αμμουδιά (beach Volley, beach Soccer).

Τα παιδιά συνοδεύονται από γυμναστές, ναυαγοσώστες και συνοδούς του προγράμματος, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και συνοδός-ιατρός. Η μετακίνησή τους γίνεται με λεωφορεία από συγκεκριμένα σημεία συνάντησης-εκκίνησης ανά οικισμό, προς στην παραλία Βεργιά, στη Ν. Καλλικράτεια Χαλκιδικής και επιστροφή. Σκοπός του προγράμματος είναι η συμμετοχή των παιδιών σε ποικίλες δραστηριότητες κινητικής αναψυχής, μέσα ή έξω από το νερό, με έμφαση στο παιχνίδι.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 27 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2022 και θα περιλαμβάνει δεκαπέντε καθημερινές εξορμήσεις σε τρεις περιόδους των πέντε ημερών. 

 

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27 Ιουνίου -01 Ιουλίου

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  04 Ιουλίου -8 Ιουλίου

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:   11 Ιουλίου -15 Ιουλίου

 

Ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων από 14 έως 30 Ιουνίου 2022. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στη Διεύθυνση Αθλητισμού: 231 046 3755 και στo Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, T: 231 046 3423 (Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 13:00).

 

 
Δήμος Μαραθώνος

To “Παιδί & Θάλασσα 2022” είναι ένα ημερήσιο camp για αγόρια και κορίτσια 5-13 ετών, που περιλαμβάνει προγράμματα εκπαίδευσης και αναψυχής μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες στην ύπαιθρο και τη θάλασσα. Εκτός από τις αθλητικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα είναι εμπλουτισμένο με εικαστικές – εκπαιδευτικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες με σαφή οικολογικό προσανατολισμό.

 

Όλες οι δραστηριότητες θα φιλοξενηθούν στον πανέμορφο οργανωμένο χώρο της 5ης Κατασκήνωσης του Αγίου Ανδρέα Νέας Μάκρης, υπό τη συνεχή επίβλεψη εκπαιδευτικών και με τη φροντίδα πλήρως εξοπλισμένου ιατρού. Στη θάλασσα υπάρχουν πάντα έμπειροι ναυαγοσώστες και τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το ωράριο είναι 7:30-13:30, με δυνατότητα απασχόλησης έως τις 14:00, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

 

Α’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 1η 20 Ιουνίου – 24 Ιουνίου

Β’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 27 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

Γ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 4 Ιουλίου – 8 Ιουλίου

Δ’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: 4η 11 Ιουλίου – 15 Ιουλίου

E’ ΠΕΡΙΟΔΟΣ:  18 Ιουλίου – 22 Ιουλίου

 

Η εγγραφή πραγματοποιείται ηλεκτρονικά στο www.marathon.gr 

 

Καλό καλοκαίρι με δροσερές βουτιές!

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath