Home / Family  / Ασφάλεια και κατοικίδια: 4 tips για το καλοκαίρι

Ασφάλεια και κατοικίδια: 4 tips για το καλοκαίρι

Κατοικίδια και ασφάλεια το καλοκαίρι
Τα κατοικίδιά μας χρειάζονται συνεχώς φροντίδα και επιτήρηση, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείτε 4 χρήσιμες συμβουλές, σχετικές με την ασφάλεια των μικρών μας φίλων, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

 

Όπως και εμείς, έτσι και τα κατοικίδιά μας χρειάζονται ταυτότητα

Είναι απαραίτητο να βεβαιωθούμε ότι τα κατοικίδιά μας φοράνε κολάρο με ταυτότητα. Πάνω στην ταυτότητα πρέπει να αναγράφεται το όνομα του κατοικίδιου, καθώς και όλα τα στοιχεία επικοινωνίας μας. Έτσι, σε περίπτωση που ο μικρός μας φίλος χαθεί, υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας από κάποιον που ενδεχομένως τον βρει να περιπλανιέται στον δρόμο. Φυσικά, για μεγαλύτερη ασφάλεια, απαραίτητη είναι η τοποθέτηση microchip. Τα microchips είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος ηλεκτρονικής σήμανσης του κατοικίδιου, ανιχνεύσιμα ανά τον κόσμο. Μάλιστα, η σήμανση και η ηλεκτρονική ταυτοποίηση των κατοικίδιων, τόσο των σκύλων, όσο και των γατών, είναι υποχρεωτική από τον νόμο.

 

ταυτότητα και μικροτσίπ κατοικιδίου

 

Αποφεύγουμε τις “καλοκαιρινές” λιχουδιές

Πολλές είναι εκείνες οι φορές που τα μπάρμπεκιου και τα μεγάλα τραπέζια με φίλους πρωταγωνιστούν το καλοκαίρι. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι η διατροφή των μικρών μας φίλων περιβάλλεται από ένα πιο αυστηρό πλαίσιο. Όσο και αν αγαπάμε τα κατοικίδιά μας, πρέπει να αποφεύγουμε να τους δίνουμε από το φαγητό μας, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για την υγεία τους. Τροφές που είναι λιπαρές ή πικάντικες, όπως το λουκάνικο, μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστα συμπτώματα στο πεπτικό τους σύστημα. Επίσης, υπάρχει μία λίστα με τοξικές τροφές, τις οποίες πρέπει πάση θυσία να αποφεύγουμε. Σοκολάτα, παξιμάδια, μακαντέμια, κρεμμύδι, σταφύλια και σταφίδες και ξυλιτόλη είναι από τις πιο τοξικές τροφές για τους σκύλους. 

 

τοξικά τρόφιμα για κατοικίδια

 

Κρατάμε το κατοικίδιό μας μακριά από τη σχάρα

Όταν κάνουμε μπάρμπεκιου, οι καπνοί που δημιουργούνται από τη φωτιά μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνους ερεθισμούς στα μάτια και τη ρινική οδό του κατοικιδίου μας. Για αυτόν τον λόγο, πρέπει να απομακρύνουμε τους μικρούς μας φίλους από τη σχάρα ή την ψησταριά.

 

Διατηρούμε το περιβάλλον δροσερό και τα κατοικίδιά μας ενυδατωμένα

Οι περισσότεροι σκύλοι, όταν παίζουν, αδυνατούν να προσδιορίσουν το πότε είναι ώρα για ένα διάλειμμα. Για αυτό, συχνά, ειδικότερα τους πιο θερμούς μήνες, ζεσταίνονται και αφυδατώνονται. Φροντίζουμε, λοιπόν, να κάνουμε συχνά διαλείμματα από τα παιχνίδια και να έχουμε πάντα διαθέσιμο άφθονο νερό για τους μικρούς μας φίλους.

 

κατοικίδια και νερό

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada