Home / Good Life  / Τέχνη και υψηλή γαστρονομία στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Τέχνη και υψηλή γαστρονομία στο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη

Μουσείου Μπενάκη
Το ανανεωμένο εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη ανοίγει τις πύλες του! Τέχνη και υψηλή γαστρονομία μάς υποδέχονται στον νέο φιλόξενο χώρο του μουσείου.

 

Το εστιατόριο του Μουσείου Μπενάκη ανοίγει ξανά τις πύλες του και μας περιμένει στον ανανεωμένο και φιλόξενο χώρο του! Είναι να από τα κρυμμένα “διαμάντια” του κέντρου της Αθήνας, μακριά από τον θόρυβο και το άγχος της αστικής καθημερινότητας. Ο νέος σχεδιασμός προσδίδει στο εστιατόριο έναν νέο χαρακτήρα. Παράλληλα, η υψηλή γαστρονομία και η ποιότητα των πιάτων του διασφαλίονται χάρη στη συνεργασία με το Δειπνοσοφιστήριον Catering.

 

Εστιατόριο Μουσείο Μπενάκη

 

Στην ανανεωμένη αυτή ατμόσφαιρα, το Αθηναϊκό κοινό και οι επισκέπτες του Μουσείου Μπενάκη έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ελληνικές συνταγές με αναφορές σε περασμένες δεκαετίες. Όλα τα πιάτα είναι εκτελεσμένα με τη σύγχρονη ματιά του Executive Chef Δημήτρη Σκαρμούτσου και του Δειπνοσοφιστηρίου Catering. Τα κυρίως πιάτα του εστιατορίου θα αλλάζουν καθημερινά, προσφέροντας έτσι πολλές επιλογές στους τακτικούς του θαμώνες.

 

Μουσείο Μπενάκη

 

Το νέο εστιατόριο του Μουσείο Μπενάκη συνεργάζεται και με το Αρχείο Ακριθάκη. Έτσι, φέρνει στην Αθήνα του 2022 το Βερολίνο των δεκαετιών του’70, του ’80 και του ’90 της Φώφης Ακριθάκη. Έργα τέχνης και ντοκουμέντα ζωντανεύουν την ατμόσφαιρα του περίφημου εστιατορίου του Βερολίνου. Έργα καλλιτεχνών, σημειώματα και δώρα θαμώνων αφιερωμένα στη φιλοξενία της Φώφης Ακριθάκη παρουσιάζονται για πρώτη στον χώρο του εστιατορίου της Κουμπάρη. Οι αξέχαστες εκείνες στιγμές διεθνών προσωπικοτήτων της τέχνης έρχονται να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια των επισκεπτών. Την εγκατάσταση επιμελήθηκαν η Χλόη Ακριθάκη και ο Αλέξιος Παπαζαχαρίας.

 

Εστιατόριο

 

Ο χώρος είναι διαμορφωμένος με τέτοιον τρόπο, έτσι ώστε να αναμειγνύει μοντέρνα και κλασικά στοιχεία. Ο σχεδιασμός του εστιατορίου ήρθε να ταιριάξει απόλυτα με τη φιλοσοφία του Μουσείου. Οι παρεμβάσεις του γραφείου Q-Project, που ανέλαβε τη νέα διαμόρφωση του χώρου, ανασυνθέτουν τα βασικά στοιχεία του -χώρος εστίασης και μπαρ- ενώνοντας και διαχωρίζοντας ευρηματικά τον εσωτερικό χώρο.

 

www.benaki.org

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada