Home / Good Life  / Ποιο ελληνικό νησί ανακήρυξε το National Geographic ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό;

Ποιο ελληνικό νησί ανακήρυξε το National Geographic ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό;

ελληνικό νησί
Το National Geographic επέλεξε ένα ελληνικό νησί ως τον κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό για φέτος. Η Σίφνος βρέθηκε στην κορυφή!

 

Μέρος των καλοκαιρινών μας διακοπών είναι σίγουρα το φαγητό! Ανυπομονούμε να βρεθούμε σε ένα ταβερνάκι δίπλα στην παραλία μετά τις βουτιές μας στη θάλασσα! Έχουμε συνδέσει το απόλυτο summer feeling με τις γεύσεις της πιο αγαπημένης σεζόν! Και το National Geographic επιβεβαιώνει τη δυναμική του ελληνικού φαγητού! Ανακήρυξε ένα ελληνικό νησί ως κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό! Ποιο είναι αυτό; Η Σίφνος! Το γνωστό μέσο αποθέωσε το πώς το συγκεκριμένο νησί έχει συνδυάσει την παραδοσιακή με τη μοντέρνα γαστρονομική κουλτούρα!

 

 

Η Σίφνος έγινε πρωτίστως γνωστή από τον Νικόλαο Τσελεμεντέ που συνέγραψε το πρώτο βιβλίο ελληνικής μαγειρικής. Για να τον τιμήσει, το ελληνικό νησί φιλοξενεί κάθε χρόνο φεστιβάλ Κυκλαδίτικης γαστρονομίας με το όνομά του. Οι συνταγές των ντόπιων αποτελούνται από κυκλαδίτικες παραδοσιακές μεθόδους. Περιλαμβάνουν βιολογικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά, και είναι φημισμένες για το κρέας τους, ειδικά το αρνί.

 

https://www.instagram.com/p/C5_QB4EOi4M/

 

Γενικότερα το αγαπημένο ελληνικό νησί έχει βρεθεί στην κορυφή πολλών ταξιδιωτικών λιστών. Τα γραφικά σοκάκια, οι απίστευτες παραλίες και τόσο φιλόξενοι άνθρωποι δίνουν μία ξεχωριστή ταυτότητα στον προορισμό. Επισκεφτείτε την πρωτεύουσα, την Απολλωνία, το Βενετικό χωριό Κάστρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο, τα Εξάμπελα με τους λευκούς ανεμόμυλους και τα χωριά Άγιος Λουκάς και Καταβατή. Όσον αφορά στις παραλίες είναι σίγουρα must οι εξής: Πλατύς Γιαλό, Φασολού, Χρυσοπηγή, Βρουλίδια, Χερρόνησο! Φέτος, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Σίφνο!

 

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.