Home / Beauty  / Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα θα σου χαρίσουν τα μαλλιά που επιθυμείς

Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα θα σου χαρίσουν τα μαλλιά που επιθυμείς

sulfates free shampoo
Τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα θα σου προσφέρουν τα υγιή και λαμπερά μαλλιά που επιθυμείς.

 

Για τις περισσότερες από εμάς, το λούσιμο των μαλλιών αποτελεί ένα είδος ιεροτελεστίας. Ξεκινώντας τη ρουτίνα μας με ένα σαμπουάν που δημιουργεί πλούσιο αφρό, αισθανόμαστε πιο φρέσκες και ανανεωμένες από ποτέ. Ωστόσο, το ήξερες ότι αυτός ο πλούσιος αφρός μπορεί να ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σου; Για να μπορέσει να δημιουργηθεί, χρησιμοποιούνται θειικά άλατα ή, αλλιώς, sulfates, τα οποία ταλαιπωρούν τα μαλλιά, ειδικά όταν πρόκειται για τύπους με τάση για φριζάρισμα ή για ευαίσθητο τριχωτό.

 

Πιο συγκεκριμένα, έρευνες έχουν δείξει ότι η υψηλή περιεκτικότητα σε θειικά άλατα “απογυμνώνουν” το τριχωτό της κεφαλής, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαια, που είναι απαραίτητα για την υγεία των μαλλιών μας. Και, όπως γνωρίζουμε, η φροντίδα του τριχωτού της κεφαλής αποτελεί το πρώτο βήμα για τη διατήρηση υγιών μαλλιών. Τα έλαια ενυδατώνουν το δέρμα, υποστηρίζουν τη φυσική του λειτουργία φραγμού και το διατηρούν υγιές και λαμπερό. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι το τριχωτό της κεφαλής μας αποτελεί και αυτό μέρος της επιδερμίδας μας. Ένα υγιές τριχωτό είναι συνώνυμο με υγιή και λαμπερά μαλλιά.

 

 θειικά άλατα

Photo credits: @filippzorz/Instagram

 

Από την άλλη μεριά, τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα τείνουν να είναι πιο φιλικά με το ευαίσθητο τριχωτό,.ενώ καθαρίζουν το ίδιο καλά με εκείνα που περιέχουν sulfates, διατηρώντας όμως την υγρασία σε φυσιολογικά επίπεδα. Είναι ιδανικά για όσους έχουν ευαίσθητο τριχωτό κεφαλής ή αντιμετωπίζουν ξηροδερμία, αλλά και για όσους έχουν πολύ ξηρά, αφυδατωμένα ή βαμμένα μαλλιά με τάση για φριζάρισμα. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι οι συνθέσεις τους είναι πιο φιλικές με το τριχωτό, δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά, ενώ διατηρούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα το χρώμα των μαλλιών λαμπερό και γεμάτο ένταση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τα σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα συντηρούν και χαρίζουν διάρκεια στο αποτέλεσμα κομμωτηριακών θεραπειών, όπως αυτή της κερατίνης.

 

Οι δικές μας επιλογές για σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα

 

Volume injection shampoo, Redken 

   θειικά άλατα   

 

Serie expert pro longer shampoo, L’Oreal Professionnel 

Cherry Almond softening shampoo, AVEDA 

 θειικά άλατα

Color Security Shampoo – Ultimate Dream Clean, WOW

 

 

N°4 Bond Maintenance Shampoo, Olaplex 

 

 
Honey Infused Shampoo, Gisou 

 

 θειικά άλατα

 

 

Κεντρική φωτογραφία: 

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada