Home / Good Life  / Art & Culture  / Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles μεγαλώνει!

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles μεγαλώνει!

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου
Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles επεκτείνει τη δράση του, παρουσιάζοντας περισσότερα έργα Ελλήνων κινηματογραφιστών.

 

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

 

Εδώ και 16 χρόνια, στην καρδιά του Los Angeles, ο Ελληνικός κινηματογράφος ανθίζει και γίνεται γνωστός παγκοσμίως! Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Los Angeles ανανεώνεται και πρόκειται να επεκτείνει τη δράση του από τις αρχές του 2023. Με μία φιλόδοξη ατζέντα στο πλαίσιο του project Global Greek Film Initiative, θα εμπλουτίσει το ήδη πλούσιο πρόγραμμά του. Το project αυτό σχεδιάστηκε στρατηγικά από την ομάδα του LAGFF με σκοπό της δημιουργία μιας σειράς νέων ετήσιων προγραμμάτων.

 

Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου

 

Στόχος του είναι η προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ και Ελλήνων της Διασποράς. Καθώς και η αύξηση ευκαιριών απασχόλησης και οικονομικής ανάπτυξης στην Ελλάδα. Μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες το Φεστιβάλ επιθυμεί να γίνει το hub της Βόρειας Αμερικής για ελληνικά κινηματογραφικά προγράμματα και πρωτοβουλίες παγκοσμίως.

 

Ο Αλέξης Γεωργούλης, συνιδρυτής του «Cultural Creators Friendship Group, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – δήλωσε: “Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με την αποστολή του GGFI. Υποστηρίζω θερμά αυτήν τη σημαντική πρωτοβουλία για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία. Δεν υπάρχει παρόμοια δράση σαν αυτή. Είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα!”.

 

 

Η Νία Βαρντάλος, μέλος του GGFI ένθερμη υποστηρίκτρια εδώ και χρόνια του LAGFF, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό της: “Έχοντας μόλις ολοκληρώσει μια απίστευτα υπέροχη εμπειρία σκηνοθετώντας το My Big Fat Greek Wedding 3 που γυρίστηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, μπορώ να πω μετά βεβαιότητας… στην επόμενη ταινία σας… go Greek!”.

 

 

Στο πλαίσιο του GGFI, ο οργανισμός θα συμπεριλάβει πολλά νέα προγράμματα, όπως:

Εκπαίδευση εργαζομένων για Έλληνες εργοδότες στον κλάδο του entertainment business, υπό την επίβλεψη Αμερικανών επαγγελματιών και τεχνικών.

Στρατηγικές διευκόλυνσης παραγωγής ταινιών του Hollywood στην Ελλάδα.

Υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές σχολών κινηματογράφου για την παρακολούθηση και συμμετοχή στο LAGFF, καθώς και για εξατομικευμένα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και δικτύωσης.

Το ήδη εδραιωμένο «International Project Discovery Forum» του LAGFF, ένα διεθνές εργαστήριο δημιουργίας σεναρίου, θα προσφέρει workshops στην Ελλάδα υπό την επίβλεψη Αμερικανών επαγγελματιών.

Πολλαπλή σειρά online και διά ζώσης προβολών και εκδηλώσεων σε διαφορετικούς τομείς. Για παράδειγμα, η παράδοση, η διαφορετικότητα, η ενδυνάμωση των γυναικών και το κίνημα LGBTQAI+.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.