Home / Beauty  / Σπάνε τα μαλλιά σου; Δες πώς να το αποτρέψεις!

Σπάνε τα μαλλιά σου; Δες πώς να το αποτρέψεις!

τα μαλλιά σου
Ένας λόγος που τα μαλλιά σου δεν είναι όσο λαμπερά επιθυμείς, είναι επειδή πολλές φορές σπάνε. Ποιοι είναι οι λόγοι που κάνουν την τρίχα να καταστραφεί και πώς μπορείς να το αποτρέψεις;

 

Δυστυχώς όταν σπάνε τα μαλλιά μας ευθύνεται η συμπεριφορά μας προς αυτά. Ωστόσο, τα καλά νέα είναι ότι αλλάζοντας κάποιες συνήθειες μπορείς να αποτρέψεις το σπάσιμο και να τους χαρίσεις ξανά λάμψη! Η συχνή βαφή, τα θερμικά εργαλεία styling, το συχνό και σφικτό πιάσιμο και τα λάθος προϊόντα περιποίησης κάνουν την τρίχα να χάνει την υγιή σύστασή της, με αποτέλεσμα να σπάει. Όσο ωραία και αν φαίνονται τα μαλλιά σου όταν είναι πάντα φρεσκοβαμμένα ή καθημερινά ολόισια ή τραβηγμένα υπέροχα σε low bun, γρήγορα θα καταλάβεις ότι αυτό είναι παροδικό και στο μέλλον θα έχει αρνητικές επιπτώσεις.

 

 

Υπάρχει τρόπος να αλλάξεις την κατάσταση, ακόμα και να την αποτρέψεις; Φυσικά και ναι! Για αρχή ξεκίνα να βελτιώνεις τη διατροφή σου και να πίνεις περισσότερο νερό. Θα δεις ότι θα προσφέρουν οφέλη μέχρι και στα μαλλιά σου. Έπειτα εστίασε στην ενυδάτωση! Προμηθεύσου προϊόντα για ξηρά μαλλιά, επισκέψου το κομμωτήριο για ενυδατικές θεραπείες και κάνε ένα μικρό κούρεμα, 2-3 δάχτυλα. Extra tip! Τα λαδάκια μετά το λούσιμο στις άκρες των μαλλιών θα βοηθήσουν πολύ!

 

 

Δυστυχώς ήρθε η στιγμή να αποχαιρετίσεις για λίγο τα θερμικά εργαλεία. Προσπάθησε να ελαττώσεις τη θερμότητα, ώστε να μην είναι μία καθημερινή σου συνήθεια. Προσοχή μην ξεχνάς ότι δεν πρέπει να σταματήσεις το πιστολάκι, γιατί το φυσικό στέγνωμα δεν ωφελεί την τρίχα σου. Φρόντισε να τα λούζεις όχι κάθε μέρα και να τα χτενίζεις απαλά. Τα λαστιχάκια και τα κοκαλάκια που χρησιμοποιείς για έντονο τράβηγμα είναι σημαντικός λόγος που η τρίχα σπάει. Ήρθε η στιγμή για χαλαρά χτενίσματα, όπως πλεξούδες με scrunchies. Δοκίμασε αυτές τις πρακτικές και θα δεις πώς η τρίχα σου θα σωθεί!

 

All photos source Instagram

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.