Home / Good Life  / Art & Culture  / Παραστάσεις, performances και παράλληλες εκδηλώσεις στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Θεσσαλονίκης

Παραστάσεις, performances και παράλληλες εκδηλώσεις στην Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Θεσσαλονίκης

anoikti theatriki skini
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει για ακόμα μία χρονιά την Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης.

 

Από τις 3 έως τις 2 Απριλίου, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης, στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον, καθώς και σε άλλους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της πόλης. Η φετινή διοργάνωση έχει ως στόχο την προβολή και την ενίσχυση των νέων,.επαγγελματικού χαρακτήρα, θεατρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης.

 

Η Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης είναι ένας αγαπημένος θεσμός που διακρίνεται για τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, το ταλέντο και την αγάπη για τη θέατρο, χαρακτηριστικά που κουβαλούν και φέτος οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν,.με τον Δήμο Θεσσαλονίκης να παραμένει αρωγός σε μια τόσο αξιόλογη διοργάνωση, που αναδεικνύει, εκτός των άλλων, και τη θεατρική ιστορία της πόλης”,.ανέφερε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.

 

Η Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης θα φιλοξενήσει συνολικά 22 παραστάσεις και δράσεις. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εννέα παραστάσεις στο κύριο πρόγραμμα, επτά στην κατηγορία των Νέων Φωνών.(νέοι απόφοιτοι -τελειόφοιτοι από σχολές που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα), αλλά και έξι παράλληλες εκδηλώσεις, όπως εργαστήρια, performances και φόρουμ καλλιτεχνών.

 

 Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή

 Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή

 

Είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε ένα περιβάλλον το οποίο θα προωθεί τη δημιουργικότητα και την αυτονομία των καλλιτεχνών μας. Που θα τους ενθαρρύνει να παραμείνουν στην πόλη, να δουλεύουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια, να εξελίσσουν τα έργα τους, δίνοντας πνοή στην καθημερινότητά μας, εμπλουτίζοντας και ενδυναμώνοντας την κοινότητα μέσω της τέχνης τους”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Διαδημοτικής Συνεργασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Γάκης.

 

Το κύριο πρόγραμμα περιλαμβάνει τις παραστάσεις: 

  • “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξυπερύ, 13-14 Απριλίου
  • “1984” του George Orwell, 20-21 Απριλίου
  • Roberto Zucco” του Bernard-Marie Koltes, 24-25 Απριλίου
  • 100” των Christopher Heimann, Neil Monaghan και Diene Petterle, 26-28 Απριλίου
  • “Sylvia” του A.R. Gurney, 8-10 Μαΐου
  • “Ο άνθρωπος που πέρασε ή με ενδιαφέρει Ρούλα”, 12-13 Μαΐου
  • “Γιατί φύγαμε”, 14-16 Μαΐου
  • Μάσκες Νυκτός (μία ιδιότυπη ονειρική κωμωδία)”, 18- 19 Μαΐου
  • Τρώμε, παιδιά”, 24-26 Μαΐου

 

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα των κυρίων παραστάσεων και εδώ τις παράλληλες εκδηλώσεις της Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης

[email protected]

“I always loved aesthetics. Not particularly fashion. But an idea of Beauty.” Miuccia Bianchi Prada