Home / Good Life  / Παράξενα μέρη σε καλούν να τα εξερευνήσεις! (Part 1)

Παράξενα μέρη σε καλούν να τα εξερευνήσεις! (Part 1)

Σε όλον τον πλανήτη υπάρχουν πολύ παράξενα μέρη, που γοητεύουν με την ιδιαίτερη μορφολογία και τα σχεδόν απόκοσμα τοπία τους.

Yπάρχουν μοναδικά μέρη πάνω στον πλανήτη μας, παράξενα, αλλόκοτα και κάποιες φορές σχεδόν απόκοσμα. Γοητεύουν με τις ιδιαίτερότητές τους και μας προσκαλούν να τα εξερευνήσουμε.

 

Εσείς γνωρίζετε κάποιο από αυτά τα μέρη;

 

Νησί Σοκότρα, Υεμένη

Σίγουρα έχετε δει φωτογραφίες από το πιο εξωγήινο τοπίο στη Γη, όπως έχει χαρακτηριστεί, σε ένα από τα πιο απομονωμένα μέρη στον κόσμο. Μεγάλο μέρος της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη. Το πιο χαρακτηριστικό στοιχείο του νησιού είναι το δέντρο “αίμα του δράκου” με τους μοναδικούς σχηματισμούς που θυμίζουν ομπρέλα. Στο νησί ζει και το είδος της γιγάντιας θαλάσσιας κάμπιας (Eunice aphroditois) που φθάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος και πάνω από 70 κιλά βάρος!

 

παράξενα

 

Ένα από τα πιο παράξενα τοπία που γέννησαν θρύλους είναι αυτό στη Βόρεια Ιρλανδία με τις 40.000 εξαγωνικές στήλες από βασάλτη. Η ακτογραμμή του Causeway και το “Μονοπάτι του Γίγαντα” αποτελούν ένα σύμπλεγμα ζωνών στην άκρη του οροπεδίου Antrim με παγκόσμια γεωλογική αξία. Οι εξαγωνικές αυτές στήλες από βασάλτη βρίσκονται σε τέλεια οριζόντια διάταξη, σχηματίζοντας έναν πεζόδρομο. Γεωλογικές μελέτες των σχηματισμών έχουν αποδείξει ότι αυτό το παράξενο δημιούργημα προέκυψε από έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα πριν περίπου 60 εκατομμύρια χρόνια. Οι πολυγωνικές στήλες από βασάλτη δημιουργήθηκαν με την ταχεία ψύξη αυτής της καυτής λάβας, σχηματίζοντας αυτό το εξωπραγματικά όμορφο τοπίο.

 

 

Το Isla de Pascua στα ισπανικά ή Rapa Nui στην πολυνησιακή γλώσσα βρίσκεται στον ανατολικό Ειρηνικό Ωκεανό,.στο ανατολικό άκρο του Πολυνησιακού τριγώνου και αποτελεί επαρχία της Χιλής και θεωρείται το πιο απομονωμένο νησί στον κόσμο. Το νησί φημίζεται ιδιαίτερα για τα αγάλματα Μοάι, μονολιθικά αγάλματα,.κατασκευασμένα από ηφαιστειακή τέφρα της περιοχής Ράνο Ραράκου, που αναπαριστούν ανθρώπινες μορφές. Υπολογίζεται πως δημιουργήθηκαν γύρω στο 1250 με 1500, ζυγίζουν από 75 έως 86 τόνους και έχουν ύψος από 2,5 έως και 10 μέτρα! Λέγεται πως παριστάνουν προγόνους των ιθαγενών του νησιού ή αρχαίους θεούς των κατοίκων, ενώ σύμφωνα με τοπικούς θρύλους αποτελούν προστάτες του νησιού.

 

παράξενα

 

Βρίσκεται σε έναν όρμο στα νότια ενός μικρού νησιού στην ανατολική ακτή του Πουέρτο Ρίκο.και έχει γίνει διεθνές τουριστικό αξιοθέατο,.χάρη στο πιο λαμπερό φαινόμενο βιοφωταύγειας στον κόσμο! Σε όλη την όχθη λαμπεροί μύκητες προσκολλημένοι σε ρίζες δέντρων.φωτίζουν το μονοπάτι με ένα αμυδρό, γαλάζιο φως. Το φως αυτό προέρχεται από τα δινοφύκη με την ονομασία Pyrodinium bahamense,.που εκλύουν ένα φωτεινό χημικό κοκτέιλ κάθε φορά που διαταράσσονται,.είτε από τα κύματα είτε από κάποιον κολυμβητή.

 

παράξενα

 

Οι εκπληκτικές αλυκές Salinas Grandes στην Αργεντινή σχηματίζουν ένα εξωπραγματικό.τοπίο σε μία τεράστια έκταση 7. 700 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία καλύπτεται πλήρως με κρυσταλλικό αλάτι. Ήταν πάτος μιας λίμνης που έχει πια εξατμιστεί και δεν επιβιώνει πια καμία μορφή ζωής. Το θέαμα είναι άκρως εντυπωσιακό.

 

παράξενα

 

Εσείς θα ταξιδεύατε σε κάποιο από αυτά τα μοναδικά μέρη στον κόσμο; Ακολουθεί Part 2 για ακόμα περισσότερες “παράξενες” ταξιδιωτικές προτάσεις.

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath