Home / Good Life  / Μαγικά μέρη του κόσμου κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Μαγικά μέρη του κόσμου κινδυνεύουν να εξαφανιστούν!

Μαγικά μέρη, σαν άλλα “θαύματα” του κόσμου, κινδυνεύουν να εξαφανιστούν για πάντα από τον παγκόσμιο χάρτη!

Όλα τους είναι μαγικά μέρη και μνημεία που εντυπωσιάζουν με την ομορφιά τους. Αυτά τα “θαύματα” του κόσμου σύμφωνα με μελέτες κινδυνεύουν να εξαφανιστούν μέσα στην επόμενη εκατονταετία.

 

Οι λόγοι δε θα μπορούσαν να είναι άλλοι, από την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη παρέμβαση στον φυσικό πλούτο του πλανήτη μας. 

 

Πάμε να δούμε μαζί τα απειλούμενα “θαύματα” της γης μας.

 

Άλπεις, Ευρώπη

Μία από τις πιο αγαπημένες οροσειρές για τους απανταχού ορειβάτες και οπαδούς  των χειμερινών σπορ. Δυστυχώς, επειδή οι Άλπεις βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο σε σχέση με άλλες οροσειρές, βρίσκονται σε κίνδυνο, λόγω της κλιματικής αλλαγής. Κάθε χρόνο, η πανέμορφη οροσειρά χάνει περίπου το 3% των πάγων της. Εν ολίγοις, πιθανότατα μέχρι το 2050 οι Άλπεις να έχουν εξαφανιστεί!

 

 

Ταζ Μαχάλ, Ινδία

Αξιοθέατο παγκοσμίου φήμης και μοναδικής ομορφιάς. Το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία ενδέχεται σταδιακά να επιδέχεται ολοένα και μεγαλύτερες διαυρώσεις, λόγω της ρύπανσης. Κάτι τέτοιο οδηγεί σχεδόν με βεβαιότητα στην τελική κατάρρευσή του.

 

 

Μεγάλος Κοραλλιογενής Ύφαλος, Αυστραλία

Έχουμε δει εικόνες σε ντοκιμαντέρ και έχουμε μείνει έκπληκτοι από τη μοναδική φυσική ομορφιά του. Ο μεγαλύτερος κοραλλιογενής ύφαλος στον κόσμο έχει μειωθεί κατά το ήμισυ του μεγέθους του, τα τελευταία 30 χρόνια. Οι συνεχώς αυξανόμενες θερμοκρασίες στον πλανήτη οδηγούν στη σταδιακή συρρίκνωσή του. Επιπλέον, η λεύκανση των κοραλλιών, λόγω της όξινης ρύπανσης, δημιουργεί ανησυχίες για ενδεχόμενη εξαφάνιση του Υφάλου στα επόμενα 10 χρόνια.

 

 

Πυραμίδες, Αίγυπτος

Είναι από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα του πλανήτη. Οι πυραμίδες της Αιγύπτου και η Μεγάλη Σφίγγα οδηγούνται αργά και σταθερά στην κατάρρευσή τους, αφού έχουν ήδη εμφανίσει σημαντικές φθορές λόγω της ρύπανσης.

 

 

Αμαζόνιος, Βραζιλία

Ακούμε διαρκώς τα τελευταία χρόνια για τους πολλαπλούς κινδύνους που διατρέχει.Ο Αμαζόνιος, το μεγαλύτερο τροπικό δάσος στον κόσμο, καταστρέφεται σταδιακά από την επέκταση της γεωργίας και την κλιματική αλλαγή.  Οι πυρκαγιές αποτελούν ακόμη μία βασική αιτία για την εξαφάνιση αυτού του μοναδικού πράσινου “πνεύμονα”.

 

 

Σινικό Τείχος, Κίνα

Ανήκει στα σύγχρονα “επτά θαύματα του κόσμου”, έχοντας επιβιώσει εδώ και 2000 χρόνια. Φαίνεται, ότι η ρύπανση έχει ήδη προκαλέσει τη φθορά σχεδόν των δύο τρίτων του τείχους. Το μέλλον αυτής της εντυπωσιακής κατασκευής κρίνεται αβέβαιο.

 

 

Μαλδίβες, Ινδικός ωκεανός

Το πανέμορφο νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ινδικό Ωκεανό, που για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί ένα όνειρο, βυθίζεται αργά και σταθερά. Η κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους επιστήμονες, θα έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα στα επόμενα 100 χρόνια.

 

 

Τιμπουκτού, Μάλι, Αφρική

Τα τζαμιά του Τιμπουκτού έχουν κατασκευαστεί από λάσπη και χρονολογούνται μεταξύ 14ου και 16ου αιώνα. Αποτελούν Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και εντυπωσιάζουν με την όψη τους. Δυστυχώς, η διαρκώς ανοδική θερμοκρασία και οι ανεξέλεγκτες πια βροχοπτώσεις απειλούν αυτό το μοναδικής ομορφιάς μνημείο.

 

 

[email protected]

Οne quote, my point of view... “Let me live, love, and say it well in good sentences” Sylvia Plath