Home / Good Life  / Art & Culture  / Το 7ο Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό έρχεται!

Το 7ο Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό έρχεται!

7ο Parthenώn Film Festival
Επιστρέφει το 7ο Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ταξίδι!

 

Το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η θεματική του 7ου Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό, το οποίο επιστρέφει δυναμικά! Από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουλίου στον Παρθενώνα Χαλκιδικής θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ταξίδι! Περιπλανήσεις για δύο, road trips και μοναχικές συζητήσεις. Παλιοί και νέοι φίλοι του festival επιστρέφουν στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα με ελεύθερη είσοδο για όλους.

 

 

Το φετινό φεστιβάλ ξεκινάει με τη βραβευμένη ταινία του Γιώργου Γούση “Μαγνητικά Πεδία” (21:00). Η Έλενα και ο Αντώνης συναντιούνται σε ένα νησί και ξεκινάει η ρομαντική τους περιπλάνηση. Αμέσως μετά έρχεται το βραβευμένο με Oscar “Peper Moon” (22:30), αφιερωμένο στην αγάπη πατέρα και κόρης.

 

Για τη δεύτερη μέρα, το 7ο Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό διηγείται δύο οικογενειακές ιστορίες. Το βραβευμένο με δύο Oscar “Little Miss Sunshine” (21:00) και το The Darjeeling Limited (23:00) του Wes Anderson. Το festival θα ρίξει αυλαία με το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα “Παρίσι, Τέξας” (21:00) του Win Wenders. Τις ταινίες θα προλογίσουν ο Χρήστος Πολίτης, ο Γιώργος Σαράτσης, η Ιωάννα Λιούτσια και ο Γιώργος Αλισάνογλου. Την αφίσα του 7ου Parthenώn Film Festival-Σινεμά στο χωριό σχεδίασε και επιμελήθηκε ο Γιώργος Ζάμπας.

 

 

Χορηγοί

To Φεστιβάλ διοργανώνεται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τη χορηγία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ και την υποστήριξη της μπύρας FIX Hellas και του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής. | Χορηγός εκδηλώσεων: Domaine Porto Carras

 

Επικοινωνία

Για πληροφορίες σχετικά με το Φεστιβάλ μπορείτε να επικοινωνείτε μέσω email στο parthenonfilmfestival@gmail.com και στις σελίδες του στο Facebook  και το Instagram.

[email protected]

"I believe, every day, you should have at least one exquisite moment." -Audrey Hepburn Σινεφίλ, πεισματάρα και υπερβολικά αισιόδοξη. Ονειρεύομαι μια ζωή γεμάτη μόδα και ταξίδια.