Home / Lifestyle  / Η FIRST Global Challenge Team Greece ετοιμάζεται για Γενεύη!

Η FIRST Global Challenge Team Greece ετοιμάζεται για Γενεύη!

First Global Challenge Team Greece
Η εθνική ομάδα Ρομποτικής της Ελλάδας θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge στη Γενεύη.

 

Από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιείται στη Γενεύη η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge, με φετινή θεματική τη Δέσμευση και Αποθήκευση του Διοξειδίου του Άνθρακα “Carbon Capture”. Εκεί θα βρίσκεται και η δική μας εθνική ομάδα ρομποτικής, για να εκπροσωπήσει τα ελληνικά χρώματα.

 

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL Challenge είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας. Σε αυτή συμμετέχουν εθνικές ομάδες από 191 χώρες, οι οποίες απαρτίζονται από παιδιά ηλικίας 16 -18 χρονών.

 

Φέτος, την Ελληνική εθνική ομάδα Ρομποτικής FIRST® GLOBAL συνθέτουν 40 μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου, από κάθε γωνιά της χώρας μας. Η επιλογή τους έγινε βάσει των γνώσεών τους στον προγραμματισμό και τη ρομποτική, της ενασχόλησής τους με τις επιστήμες και της εμπειρίας τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

 

Team Greece ρομποτική

 

Τι είναι το FIRST® Global Challenge;

Το FIRST® Global Challenge επιδιώκει να αναδείξει τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται και οι 14 Μεγάλες Προκλήσεις για τη Μηχανική, που αναγνωρίστηκαν από την Εθνική Ακαδημία Μηχανικών των ΗΠΑ. Παράλληλα, επιδιώκει να δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ των νέων με διαφορετικό υπόβαθρο, γλώσσες, θρησκείες και έθιμα.

 

Κάθε χρόνο, μία διαφορετική πρόκληση -νερό, ενέργεια, ασφάλεια, ιατρική, τροφή ή εκπαίδευση- αποτελεί το κεντρικό θέμα του FIRST® Global Challenge. Χρησιμοποιώντας τα εργαλεία της επιστήμης και της μηχανικής, τα παιδιά που συμμετέχουν μαθαίνουν να εργάζονται μεταξύ τους, να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλον και να γίνονται μέρος μιας πραγματικά παγκόσμιας κοινότητας, για να βρουν λύσεις στις μεγάλες προκλήσεις του κόσμου.

 

“Carbon Capture”

Στη φετινή Ολυμπιάδα, οι ομάδες ερευνούν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του CO2 στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες και την κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, καλούνται να προτείνουν καινοτόμες λύσεις, που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας. Σε αυτό το πλαίσιο θα κατασκευάσουν και ένα ρομπότ, που θα διαγωνιστεί σε θεματική πίστα με τα ρομπότ των άλλων χωρών.

 

Μάθετε περισσότερα για την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής εδώ.

 

Κορυφαία πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων του Πολυτεχνικού Ινστιτούτου Worcester, του Πανεπιστημίου Yale και της Technion, συγκαταλέγονται μεταξύ των ιδρυτικών μελών του πρώτου παγκόσμιου δικτύου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (FGHEN), που συνεργάζεται με τη FIRST και με τη FIRST Global. Αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Επίσημος Υποστηρικτής της ομάδας είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας. Χρυσοί Χορηγοί είναι οι εταιρείες KLEEMANN, Ελληνικός Χρυσός, ΤΙΤΑΝ και Μεγάλος Χορηγός η εταιρεία Deloitte.

[email protected]

“I must be a mermaid, Rango. I have no fear of depths and a great fear of shallow living.” Anais Nin